Hur felsöker jag en 1997 Chevrolet 1500 Pickup bränslepump?

September 8

Hur felsöker jag en 1997 Chevrolet 1500 Pickup bränslepump?


Nästan alla fordon på vägarna i dag, inklusive 1997 Chevrolet 1500 pickup, komma med en bränslepump. Bränslepumpen sitter inuti bensintanken och bidrar till att säkerställa ett jämnt flöde av bränsle från tanken till motorn. Bränslepumpen behöver bytas ut varje så ofta för att säkerställa att motorn får det bränsle den behöver som man kör. Eftersom bränslepumpen sitter i en svåråtkomlig plats, är det viktigt att felsöka om den behöver bytas ut eller om en annan del av bränslesystemet har blivit fel.

Instruktioner

1 Kontrollera truckens bränsletrycket. Bifoga en bränsletrycksmätare till schraderventilen av motorn. Ventilen är på toppen av motorblocket och ser ut som luftventilen på en bildäck. Skruva mätaren till ventilen, slå på lastbilen och låta motorn gå på tomgång medan du läser trycknivån på mätaren. Den 1997 Chevrolet 1500 pickup bör ha mellan 60 och 66 pounds per kvadrattum av bränsletryck.

2 Ta reda på om bränsletrycksregulator fungerar rätt. Även om bränsle manometern läser att trycket är lågt på lastbilen kan regulatorn vara orsaken i stället för en felaktig bränslepumpen. Låt bränsletryckmätaren ansluten till lastbilens schraderventilen, slå trucken och låt den gå på tomgång. Hitta den svarta bränsle linje som går till bränsletryckregulator vid toppen av motorn. Försiktigt nypa bränsleledningen bredvid regulatorn med en tång. Om trycket ökar som du klämmer linjen regulatorn är defekt, inte bränslepumpen.

3 Lyssna på bränslepumpen innan lastbilens motorstarter. Sätt lastbilens nyckeln i tändningen och slå det ett steg till höger. Bränslepumpen bör börja arbeta på denna punkt. Eftersom motorn är ännu inte på dig bör kunna höra pumpen bakom dig i bensintanken. Var noga med att utföra detta test i en lugn miljö eller har en andra person hjälpa dig lyssna pumpen medan du slår lastbilens nyckeln i tändningslåset.

4 Läs och titta på lastbilen att uppvisa tecken på att bränslepumpen har misslyckats. De två stora tecken att titta efter är motorn stannar när gaspedalen trycks ned och motorn vägrar att starta alls.