Hur man installerar en vindruta på en Harley-Davidson

March 12

Hur man installerar en vindruta på en Harley-Davidson


Många Harley-Davidson kommer utan vindrutor, men att installera en kommer att minska din vind trötthet och hålla buggar bort ansiktet. När du väljer vilken vindrutan för att installera, kan du köpa en Harley vindruta monteringssats utformad för din modell eller använda ett annat märke, så länge specifikationerna passar just din motorcykel. Dessutom är det bäst att välja en vindruta tillverkad av ett slitstarkt och distorsionsbeständigt material, såsom Lexan (polykarbonat) eller Lucite (akryl).

Instruktioner

Förberedelse

1 Se till att din nya vindrutan är monterbar på antingen strålkastare ram eller styret av din Harley. Använd ett måttband och skriva ner specifikationer, såsom strålkastare ram längd och diameter och styret längd och diameter. Du kan också titta i din Harley anvisningen för den perfekta vindrutan specifikationer eller exakt modellnummer Harley.

2 Förhindra repor på din Harley krom och målade ytor genom att placera draperier på strålkastarna och front bränsletank.

3 Ta bort skyddshöljet från din nya vindrutan. Värmer upp ersättningsvindrutan kommer att göra materialet mer böjlig och lättare att montera. För att göra detta genom att placera vindrutan med en värmeenhet eller ovanför en spis.

Installation

4 Bestäm om du kommer att fästa din vindruta till Harley nedre spot lampa eller styret. Även om vissa universella vindrutor kan installeras på styret, är det mer vanligt att placera vindrutan på plats lampan.

5 Placera vindrutan botten monterings käkar på gummiborst spåren belägna vid fästet av spotlampan.

6 Anslut båda käftar övre monteringsstycket spåren av de bästa gummibussningar.

7 Sätt din nya vindrutan på gummibussningar.

8 Använd en skruvmejsel och dra åt vindrutestativet till Harley frontpanel eller strålkastare.

Tips

  • Installera en vindruta på din Harley kommer att ändra sina köregenskaper. Testa motorcykeln efter installationen för att bli bekväm med den nya hanteringen.