Hur man fixar en nödbroms

December 18

Den vanligaste orsaken till nödbroms misslyckande är gummislangen som täcker kabeln bär igenom. När detta händer kommer vatten, vägsalt och annat skräp få på metallkabel och rost tills det är så svag att det bryts. Tyvärr, en nödbroms visar bara sitt behov att fastställas efter det att du har behövt det, och det gick inte att engagera. Du behöver inte betala en mekaniker att fixa en nödbroms; Det är ett jobb som du kan göra själv i ett par timmar

Instruktioner

1 Dra bagage från golvet som täcker botten av nödbromsen handtaget. Om start är plast, behöver du bara att bända upp på botten av bagageutrymmet med en platt skruvmejsel för att lossa den. När botten är lös, dra upp och av handtaget. För en läderkänga, SNÖRA UPP eller packa upp läder och dra bort handtaget.

2 Dra på de två kablarna som kommer från basen av nödbromsen handtaget och går ut på undersidan av bilen. Kabeln som är slakt är den som behöver bytas ut. Varje kabel går till en av de bakre däcken. Däcket det går till kommer att matcha den sidan av bilen kabeln är närmast (dvs passagerarsidan till bakre passagerardäck).

3 Lossa muttrarna på däck som den trasiga kabeln går till med en rörtång. Lyft bilen på ett däck jack. Överför vikten på bilen till pallbockar, ta bort muttrarna och ta bort däcket så att du kan komma åt hjultrumman.

4 Nå bakom ratten trumman och dra i nödbromsen kabeln som är ansluten till trumman. Varje sida av nödbromsen består egentligen av två separata kablar. Kablarna från handtaget köra rakt tillbaka till equalizer bar. Det finns två kablar som kommer från baren, en går i vinkel mot varje broms. Om du drar i kabeln som är ansluten till bromstrumman och det är löst också, då måste du byta båda delarna av kabeln. Om det inte är löst, då du bara behöver byta ut kabeln från nödbromsen handtaget till equalizer bar.

5 Ta bort den trasiga kabeln linjen. Med hjälp av en hylsnyckel lossa spänningen muttern som håller kabeln till nödbroms handtaget. När det är löst, dra kabeln ur muttern. Lossa förankringsmuttern på utjämnaren bar och ta bort den andra änden av kabeln därifrån. Ankaret änden av kabeln har en metall stopp pressats på den. Om du måste ta bort kabeln som går till hjultrumman, ta bort trumman genom att avlägsna bultarna den är monterad på axeln och dra bort det, sedan lossa spänningen muttern som håller kabeln i bromsmekanismen.

6 Ersätta den trasiga kabeln med en ny. Installera ankaret slutar vid equalizer baren först, sedan passera kabeln genom spännmuttern, hålla vajern med ett par skruvstäd grepp och dra åt muttern på plats. Du behöver inte en hel del spänning på kabeln, men det ska kännas fast vid beröring; och när du flyttar handtaget, bör kabeln inte glider fram och tillbaka i muttern, men bör engagera nödbromsen.

Tips

  • Innan du installerar en ny nödbroms kabel, häll en kapsyl av motorolja i slangen omger metallkabel och flytta kabeln upp och ner flera gånger för att arbeta oljan längs hela dess längd. Denna beläggning av olja kommer att bidra till att göra det svårare för salt eller skräp att hålla sig till den kabel och kommer att bidra till att förhindra den från att ha på sig ett hål genom slangen när den rör sig.
  • Var försiktig vid åtdragning av spännmuttern på alla typer av kabel. Kablar under spänning kan bryta lätt, och deras vassa kanter kan slå dig och orsaka allvarliga skador.