Hur kan jag blockera samtal från en Sprint mobiltelefon?

March 25

Om du får ihållande oönskade samtal på din Sprint mobiltelefon, följ dessa steg för att blockera inkommande nummer. Du hittar även information nedan om hur du lägger ditt nummer till National Do Not Call Registry. Det är gratis och varar så länge du använder det telefonnummer som tilldelats din Sprint mobiltelefon.

Gå till Call-blockeringsfunktionen

Aktivera Sprint telefonen och från huvudmenyn Bläddra till Inställningar. Välj "Inställningar" och bläddra till "Security", där du kommer att uppmanas att ange en säkerhetskod. Detta är vanligtvis de sista fyra siffrorna i ditt telefonnummer eller personnummer. Rulla till "Selektiva samtals block" och tryck på "Enter" eller "Meny OK" beroende på telefonmodell. Du kommer då att använda den numeriska knappsatsen för att ange numret som du vill blockera, börjar med riktnummer. Tryck på "Enter" eller "Meny OK" en gång för att blockera numret. Du kommer inte längre ta emot inkommande samtal från blockerade nummer.

ytterligare Försiktighetsåtgärder

På vissa Sprint telefoner, samtals blocket funktion förhindrar bara telefonen från att ringa, även om den som ringer kommer fortfarande att kunna komma åt din telefonsvarare och lämna meddelanden om att funktionen är aktiverad.

Om samtalen blir hotfull eller du rädd för din egen säkerhet, är nästa steg att kontakta lokala brottsbekämpande. Spara alla meddelanden från den olägenhet som ringer så att polisen har bevis för att arbeta med.

Du kan också kontakta din lokala Sprint leverantör, förklara situationen och se vad som kan göras för att blockera numret permanent från telefonen. Tjänstleverantören kan också leverera register över de oönskade samtal du tar emot. Detta kan tjäna som ytterligare bevis för att åtala en trakasserande ringer.

Stoppa försäljare med en snabb online-registrering

Om du får ovälkomna samtal och textmeddelanden från telemarketing, kan du lägga till numret till National Do Not Call Registry (se referenser) och samtalen ska snart sluta. Om inte, har du rättsliga åtgärder med den federala regeringen att lämna in klagomål och slå tillbaka mot störande ringer.

Inkasserare och vissa ideella grupper är undantagna från Do not call lagar.