Hur man tar bort en syresensor

May 5

Hur man tar bort en syresensor


Bilen är utrustad med en syresensor, som är en specialiserad elektronisk enhet som har den primära funktionen att mäta den del av syre i gasen. Sensorn tar mätningarna och reglerar eller bibehåller mängden oförbränt syre. En felaktig syresensor kommer att orsaka din bil att köra ungefär, har mer bränsleförbrukning och misslyckas utsläppsproven. Det är viktigt att rengöra eller ersätta syresensorn vid första tecken på misslyckande, och att göra det måste du först veta hur man tar bort sensorn ordentligt.

Instruktioner

1 Sätt fordonet i "Park" och stänga av motorn. Ta ur tändningsnyckeln och dra åt parkeringsbromsen. Detta kommer att säkerställa att ingen rörelse från fordonet när du tar bort den syresensor. Låt motorn svalna i 15 minuter.

2 Öppna huven på fordonet. Leta syresensorn. Sensorer identifieras på passagerarsidan av fordonet, på toppen av avgasgrenröret. Sensorn är en liten vit, gummiproppkomponenten. Se fordonets handbok för exakt plats som i vissa modeller sensorn är nära baksidan av avgasgrenröret.

3 Använd en hylsnyckel tillsammans med en syresensor uttag för att lossa syresensorn. Vrid hylsnyckel moturs. Fortsätt att vrida hylsnyckel tills syresensorn lossas helt.

4 Dra syresensorn bort av grenröret. Om du inte har en syresensor uttag, kommer en 22 mm-uttag också fungera. Sensorn är nu avlägsnas och redo för underhåll eller utbyte.