Hur man fixa mitt Akai TV; Det kommer inte att slås på efter ett strömavbrott

January 21

Akai är en tillverkare av TV-apparater från små skärmar digital LCD och plasma-HDTV. Om du planerar att köpa en Akai TV av någon sort, skydda de investeringar genom att lära sig några grundläggande felsökning färdigheter. Om du gör det kan förse dig med de kunskaper som krävs för att lösa eventuella problem från grundläggande till synes katastrofala, som ett misslyckande av TV: n slås på efter ett strömavbrott i ditt hem.

Instruktioner

1 Fäst strömkabeln i den elektriska källan i vilken du har det ansluten. Om ansluten till ett uttag eller överspänningsskydd, om strömkabeln har lossnat, kan det hålla TV: n från att vrida på. Testa TV: n igen efter att säkra kabeln.

2 Anslut strömkabeln till en alternativ elektrisk källa. Det är möjligt svall kan ha skadat din eluttag eller överspänningsskydd. Anslut nätsladden till en annan elektrisk källa, testa TV: n igen, och reparera eller byta ut elektriska källor i hemmet som verkar vara skadade av den stora ökningen.

3 Kontakta Akai kundsupport. Vid denna punkt, TV: ns nätsladd eller TV själv kan ha förstörs av ökningen och kommer att behöva servas. Kontakta Akai först om TV: n är fortfarande under garanti, vilket kommer att spara massor av pengar på reparationer.

Tips

  • Att förhindra att detta händer i framtiden använda professionellt bruk eller industriell rankade överspänningsskydd; de kan köpas på de flesta elektronikaffärer.