Hur för att hindra vatten från att komma över akterspegeln

April 1

Hur för att hindra vatten från att komma över akterspegeln


En syn som skrämmer även de mest erfarna båtägare är vatten som tränger in sin båt. Det är en mardröm att tänka på deras prisade helgen leksak dras från botten av sjön eftersom de tog för mycket vatten. Emellertid är det möjligt att stoppa vatten från att översvämmas över akterspegeln med hjälp av trimplan för att jämna ut stigningen hos båten, skickar fören nedåt och höja aktern. Vissa utombordare båtar som Boston Whaler är även utformat för att ta på och tömma ut vatten genom akterspegeln.

Instruktioner

1 Trimma motorn nedåt om vatten översvämmas över akterspegeln när du pågår. Detta kommer att höja aktern på båten samtidigt sänka fören.

2 Vinkel din väg så att du kör in mot inkommande vågor med en liten vinkel. Detta kommer att hindra vatten från att komma över fören, och håller akterspegeln utsätts för mötande vågor.

3 Flytta vikten i båten bort från aktern och mot bogen. Detta inkluderar såväl passagerare som redskap, såsom ankare, kylare och annan tung utrustning. Försök att hålla båten så balanserad som möjligt.

4 Göra stora, långsamma svängar medan i kraft. Stoppa kort eller vrida mycket snabbt kan skicka bågen under ytan, följt av bågen stiger och akterspegeln doppning. Om du måste stoppa kort för att undvika en annan båt, en simmare eller en nedsänkt föremål, snabbt strypa tillbaka till tomgång, vrid båten 90 grader och flytta till neutralläge.

5 Installera stänkskydd på akterspegeln. Dessa är enkla brädor som monteras med bultar på befintliga cut-out-stil akterspegeln. De förhindrar vatten stänker över den låga område på akterspegeln.