Hur man byter bakljusen på en 1992 Toyota Celica

February 6

Hur man byter bakljusen på en 1992 Toyota Celica


Byte av bakljus på Celica är en enkel uppgift. Hela reparation tar dig längre än 15 minuter. Bakljusen på 1992 Celica, till skillnad från senare modeller, måste nås från utsidan av bilen, inte inifrån stammen. Bakljusen bör kontrolleras regelbundet på din Celica och bytas ut minst en gång per år.

Instruktioner

Borttagning av Bakljus

1 Placera bit kartong bredvid den linje som separerar sidomarkerings ljus linsen och bakljuslinsskyddet. Kartongen ska vara till höger om linjen, inte direkt på linjen som skiljer de två.

2 pop försiktigt sidomarkeringslykta lins av genom att sticka din platt skruvmejsel i sprickan mellan de två linserna täcker. Bänd tillbaka på sidomarkerings objektivet mot kartongen tills det dyker på sin plats.

3 Ta bort de två Philips skruvarna på vänster bakljus lins, och sedan en skruv i det högra hörnet. Placera skruvarna i fickan eller inom stammen området för säker förvaring.

4 Långsamt sänka bakljus lins ned från sin position. Gör detta noggrant eftersom det finns kablar anslutna till baksidan av linsskyddet.

5 Slå på strömmen till din Celica s bakljus för att avgöra vilken av de fyra lökar blåses. När du har bestämt vilken lampa (s) du kommer att ersätta, vrid bakljus strömmen backa.

6 Sätt dina latexhandskar på och ta bort bakljus enheten genom att försiktigt vrida den moturs. När du tar bort ljusenheten från linsen, ta lampan genom att helt enkelt dra ut det ur sockeln. Försök inte och vrid glödlampan från vänster till höger. Detta kan bryta lampan av i sockeln. Placera utbränd glödlampa åt sidan, bort från arbetsområdet.

Byte av Bakljus

7 Kontrollera din nya lampan att se till att det är rätt glödlampa genom att jämföra den med den gamla lampan. Titta på lampan noga för att se till att glödtråden är på plats och inte bruten. Kontrollera kablarna för hela bakljusenheten att se till att de inte är sliten eller trasig. Leta efter tecken på vattenskador runt det område där bakljus enheten monteras på plats också.

8 Placera en liten klick av dielektriskt fett på var och en av metallkontakterna på den nya lampan. Var mycket försiktig så att du inte får någon av fett på glaset på glödlampan.

9 Tryck lampan försiktigt tillbaka till sitt uttag. Lås glödlampor enheten på plats genom att vrida den medurs försiktigt tills du känner att det klickar på plats.

10 Höj bakljus lins tillbaka i position och säkra den med de tre skruvarna. Avkastning skruven på höger först, följt av de två skruvarna till vänster.

11 Pop sidomarkerings lins tillbaka i position försiktigt. Inte pressa för hårt på linsen, eftersom det kommer att spricka. Slå på strömmen till bakljusen för att se om de är belysta. Upprepa denna specifika process att ändra bakljus på motsatt sida av din Celica om det behövs.