DIY motorcykel mugghållare

September 19

DIY motorcykel mugghållare


Även om motorcyklar inte har samma lyx som bilar, de kan ha ett antal olika tillbehör installerade för att ge cyklister allt de kanske vill samtidigt på vägen. En av dessa tillbehör är en mugghållare för en drink, så att cyklister inte kommer att behöva stoppa deras cykel varje gång de får uttorkade på vägen. Även om du kan köpa dessa mugghållare som ska installeras på motorcykelns styre eller kropp av cykeln, kan du också enkelt göra dem själv.

Instruktioner

1 Hitta eller svetsa en metallring som är dimensionerad att passa den genomsnittliga kartong eller pint glas. Använda en tunn bit av aluminium eller stål att man kan linda utan hjälp av en maskin och svetsa samman i ena änden. Att hitta en metallring, gå till en metall butik eller scrapyard att se vad metall ringar de kan ha till hands.

2 Borra samma storlek hål i kroppen eller styret och metallringen du just har gjort för mugghållaren. Detta hål bör vara storleken på en större metallskruv som du använder för att fästa metallringen till cykeln själv.

3 Linda böjliga metallnät runt metall mugghållare ring, gjutning det till formen av botten av en dryck kopp eller glas. Kanterna på denna mask kan böjas för att säkert passa över kanten på metallringen eller lindad runt den och fastsvetsade vid sig med MIG-svets.

4 Sätt skruven, med en mutter, genom hålet i ringen och montera den på motorcykeln. Skruva i både skruv och mutter genom ringen och in i motorcykeln. När både skruven och muttern dras åt, kan du använda MIG svetsare att smälta muttern och skruva ihop. Emellertid kan det vara svårt att få av cykeln om du gör detta.

Tips

  • Ju lättare metallringen, desto lättare blir det att installera mugghållaren.
  • Överväga att borra två hål i både ringen och motorcykeln för att ge ringen ännu mer stabilitet.
  • För att undvika kostsamma skador, se till att du vet exakt vad du borrar in när du borrar ett hål i kroppen av din motorcykel.