Hur överföra en bil titel i Arizona

September 18

Hur överföra en bil titel i Arizona


Bil titlar överförs när en bil köps eller ges till någon annan än den ursprungliga ägaren av bilen. Överföra titeln tillåter Department of Motor Vehicles att hålla reda på bilens ägare. Det noterar också som är juridiskt ansvarig för fordonet. Bil titel överföringar i delstaten Arizona måste slutföras inom 10 dagar efter att överföra ägandet av bilen.

Instruktioner

överföra äganderätten

1 Sälja eller ge bort bilen. Om du säljer bilen själv, skriver upp eller använda åtminstone en generisk försäljningsavtal som bevis på försäljningen för att ge till lånet företaget, DMV och ditt försäkringsbolag.

2 Kontakta lånet företaget eller logga över titeln på bilen. Om du har titeln på bilen, underteckna den över till den nya ägaren i utrymmet. Om du inte gör det, ring din lån företag och informera dem om försäljning av fordonet, vilket ger kontaktuppgifter till den nya ägaren.

3 Betala av obetald skuld på billån. Om du sälja eller byta bilen till en återförsäljare kommer de att ta hand om det här steget. Annars är du ansvarig för att betala av pant, få titeln till bilen och ge den till den nya ägaren.

4 Informera Institutionen för motorfordon. Efter en bil säljs i Arizona den tidigare ägaren har 10 dagar från dagen för försäljningen att informera DMV för överföring av äganderätten och slutföra en äganderättsöverföring ansökan. Den nya ägaren är ansvarig för att förnya bilregistrering efter 10-dagarsperioden.

5 Ring ditt försäkringsbolag. Anmäla ditt försäkringsbolag inom två veckor från försäljningen av bilen. Detta tar bort dig från allt ansvar om bilen.

Tips

  • Spara kopior av all korrespondens som rör försäljningen av bilen.
  • Gör kopior av det undertecknade titeln för din bokföring.
  • Har bilen titel och köpe attesterad