Hur man titta på TV på en Pocket PC

May 31

Det finns tre alternativ för att titta på TV på en Pocket PC-typ smartphone. Du kan köpa en TV-abonnemang tillägg från din mobiltelefon transportör; du kan trålen Internet söker Microsoft Media Server (MMS) strömmar, eller så kan du helt enkelt investera i en Slingbox - en enhet för att strömma hem TV-signalen på Internet - och fånga den med en Pocket PC-installerat Slingbox klient.

Instruktioner

1 Köp en Slingbox från en hemelektronik butik. Den mest grundläggande Slingbox tillgängliga kommer att vara lämpliga för denna tillämpning. Slingbox kommer att levereras med flera olika typer av kabel. Vidta lämpliga kabeln och köra det från en utgångsanslutning på din källa - TV, kabel eller satellitbox - till "Input" av Slingbox.

2 Med de medföljande klisterremsor, hålla fjärrkontrollen avsändare på käll box line-of-sight till den infraröda ögat. Anslut fjärrkontrollen avsändaren kabeln till Slingbox.

3 Anslut Slingbox till en Internet-router som är ansluten till ditt hem Internet. Du kan göra detta genom en kraftledning, Wi-Fi, eller trådbunden anslutning. En trådbunden anslutning är bäst. Använd den medföljande Ethernet-kabel.

4 Kör konfigurationen Slingbox på den lokala datorn. Under installationen kommer du att uppmanas att konfigurera routern för att tillåta Port 5001 öppnas. Detta är ett viktigt steg för strömmen att fungera på din telefon, och kan inte hoppas. Alla routrar har en något annorlunda gränssnitt, så använder Internet routerns som instruktioner för att göra detta. Testa strömmen och fjärrstyrningsfunktionen på den lokala datorn.

5 Köpa Slingbox Windows Mobile Pocket PC-klienten från Slingbox webbplats (slingbox.com), och följ anvisningarna på skärmen för att installera det på din Pocket PC-enhet. Ange Slingbox Finder ID, som du hittar i din lokala dator Slingbox installationsprogrammet.

6 Kör Slingbox Pocket PC Client på din telefon. Enheten kommer att ansluta till Internet, och utsignalen TV från källan hemma visas. Nu kan du byta kanal, volym och andra funktioner med hjälp av Pocket PC Client.

Tips

  • När du kör Slingbox på Pocket PC - som på en affärsresa - du kommer att strömma och styra din källa hemma. Så, om du har familjemedlemmar hemma dela samma källa, överväga att få en dedikerad källa för Slingbox (till exempel en andra kabelbox).
  • Se till att du har en obegränsad datatrafik från din mobiloperatör för att undvika obehagliga överraskningar på din faktura.