IP Camera Protocol

April 10

IP Camera Protocol


IP-kameror kan du kontrollera din egendom eller byggnad. Dessa enheter kan spela in bilder eller videoklipp. De kan sedan komprimera inspelningarna och transportera dem via Internet Protocol (IP) nätverk.

internet protokoll

IP är ett nätverksprotokoll som bestämmer hur och var data ska transporteras. När data transporteras över nätverket eller Internet, är det uppdelat i paket. Dessa paket gör det möjligt för data för att nå sin destination snabbare. Ett paket innehåller information som källa och destination IP-adress, som är en unik uppsättning av nummer som tilldelas en nätverksenhet.

Internet Camera Protocol

IP-kameror, som är nätverksenheter, kan sända och ta emot data. Varje kamera har också en egen IP-adress. Detta gör det möjligt att ansluta en kamera direkt till nätverket.

IP kameratyper

Det finns två typer av IP-kameror. En fast IP-kamera ger en enda vy. En pan-tilt-zoom (PTZ) kamera ger flera vyer, eftersom det kan panorera åt höger och vänster, luta upp och ner och zooma in och ut. Du kan också sätta IP-kameror inne eller ute. En slitstark och skyddande hölje omsluter en IP-kamera så att den tål tuffa väderförhållanden som regn, snö och fukt.