Hur man spela DVD-skivor på datorn och skärmen på en HDTV via HDMI-ingång

May 1

Hur man spela DVD-skivor på datorn och skärmen på en HDTV via HDMI-ingång


Som PC tekniken går framåt, fler datorer är kapabla att stödja Blu-ray och andra bilder med hög upplösning. Följaktligen kommer de flesta datorer med förmåga att HD-utgång har inbyggd DVI eller HDMI-portar som du kan använda för att ansluta till en HDMI-ingång på en HDTV. I vissa fall, är att ansluta datorn till en HDTV så lätt som plug-and-play, men i de flesta fall, måste du följa några steg först.

Instruktioner

1 Slå på datorn. Justera sin skärmupplösningen för att vara kompatibel med din HDTV; Om du inte känner till upplösningen på din HDTV, konsultera TV bruksanvisningen. Stäng av datorn.

2 Anslut din dator till HDMI-ingången på din HDTV. Om datorn har en HDMI-port, kan du använda en vanlig HDMI-kabel för att göra denna anslutning. Om datorn inte har en HDMI-port, men har en DVI-port kan du ansluta datorn och TV: n med en DVI-till-HDMI-kabel.

3 Slå på datorn. Eftersom datorn laddar bör bilden visas på din HDTV. Var uppmärksam på om du hör något ljud på TV: n som PC-laster i Windows --- om du är osäker på om du hört något, kan du testa ljudet genom att justera volymen på datorn. Om du är ansluten med en HDMI-kabel och du hör ljudet på TV: n, kan du infoga en DVD i din DVD-enhet och njuta av filmen. Om du använder en HDMI-kabel och hör inget ljud, eller om du använder en DVI-till-HDMI-kabel, gå vidare till steg 4.

4 Anslut datorns ljud utgångar till externa datorhögtalare eller ett surroundsystem. Testa volymen på högtalarna eller ljudsystem genom att justera PC volymen som beskrivs i Steg 3. Ställ in volymen till en lämplig nivå, sätta in DVD i datorns DVD-enhet och spela upp filmen.

Tips

  • Om datorn inte har DVI eller HDMI-utgång, kommer du inte omedelbart kunna ansluta till en HDMI-port på TV: n. I detta fall, om datorn kan stödja en mer avancerad grafikkort, kan du installera ett nytt grafikkort som har DVI eller HDMI-utgång.
  • Medan HDMI-kablar är i stånd att stödja en sund, inte alla PC grafikkort kan överföra ljud via HDMI. Om ditt grafikkort inte stöder HDMI ljudöverföring kan du använda externa PC-högtalare för ljudet. Alternativt, om du har ett hemmabiosystem, kan du använda ljudkablar för att ansluta datorn till ditt ljudsystem.