Transmission typ och specifikationer för en 2005 Honda Civic

April 23

Transmission typ och specifikationer för en 2005 Honda Civic


2005 Honda Civic kom i fem olika modeller, inklusive HX, LX, EX, LX Special Edition och EX Special Edition. Beroende på modell, konsumenterna hade möjlighet att en manuell, automatisk eller kontinuerligt variabel transmission.

Manuell / automatisk växellåda

Alla fem 2005 Honda Civic modeller hade möjligheten att en fem-växlad manuell växellåda, som ger förare mer kontroll över körupplevelsen. En fyra-växlad automatlåda fanns på varje modell utom Civic HX.

Steglös transmission

2005 Honda Civic ger föraren möjlighet till en kontinuerligt variabel transmission (CVT). En CVT fungerar som en automatisk växellåda i det att det inte finns någon koppling. Men i stället för att byta redskap, skickar ett kontinuerligt flöde av kraft från motorn till hjulen med hjälp av två koner som varierar hjulet hastighet i förhållande till motorns varvtal Civic. CVT var finns som tillval endast på 2005 Honda Civic HX.

andra specifikationer

Utöver de alternativ överförings kom 2005 Honda Civic med en in-line fyrcylindrig motor. Beroende på modell, satte 2005 Civic ut 115-127 hästkrafter. Alla 2005 modeller erbjuds plats för fem, 12,9 kubikfot av lastutrymmet och en 13,2-liters bränsletank.