Hur ändrar jag O2 sensor på en 2002 Hyundai Santa Fe?

March 1

Hur ändrar jag O2 sensor på en 2002 Hyundai Santa Fe?


2002 Hyundai Santa Fe är utrustad med två syre (O2) givare inom avgassystemet. Utformad för att styra bränsleförbrukningen baserat på syret i bilens avgassystem, syresensorer tråd i avgasgrenrör och katalysator av din Santa Fe. När bilens bränsleekonomi börjar minska avsevärt, kan du behöva byta ut syresensorer. Köp ersättningsgivare från en bildelar återförsäljare och ändra dem hemma på några minuter.

Instruktioner

1 Höj Santa Fe med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar. Leta reda på syre (O2) sensorer längs avgassystemet.

2 Dra den elektriska anslutningen från toppen av syresensorn. Ta bort den befintliga sensorn med en syresensor socket och ratchet.

3 Trä den nya syresensor på plats för hand för att undvika risken för korsgängning och skada sensorn. Vridmoment sensorn till 40 pund-fot med din momentnyckel. Skjut den elektriska kontakten på plats tills det klickar.

4 Upprepa proceduren på den andra sensorn, om det behövs. Lyft bilen något med domkraften för att ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.