Hur man tar bort vita fläckar från Dark Bilstolar

July 27

Om du har haft bilen i mer än ett år, så har du förmodligen stött på åtminstone en mystisk fläck. Mörka färgade bilsäten --- om läder eller tyg --- tenderar att utveckla obehagliga utseende fläckar på obekväma ställen, oftast i det område där du sitter. Dessa fläckar beror ofta på att svettas eller värme, och kan avlägsnas ganska lätt, i de flesta fall.

Instruktioner

1 Gör en pasta med bakpulver och vatten. Du kan göra detta i din handflata. Bara stapla en eller två msk. bakpulver i din hand. Tillsätt några droppar vatten i taget tills du har gjort en pasta. Det bör vara fuktig nog för att hålla ihop, men inte rinnande.

2 Applicera pastan på fläcken. Gör detta när du kan låta bilen sitta i några timmar.

3 Låt pastan sitta på fläcken i två timmar. Bilen bör förbli varm och torr --- men inte varmt --- under denna tid. Lämnar bilen i garaget ska vara bra.

4 Torka pastan med en rengöringstrasa. Fläcken ska komma med det. När du har tagit bort pastan, använd en ren, fuktig trasa för att torka upp eventuellt kvarvarande bakpulver. Din mörka bilbarnstol bör nu fläck-fri.

Tips

  • Mögel fläckar, som kan vara ljusa eller mörka, kan tas bort med vinäger, men tänk på att testa den på din klädsel innan du använder den.