Hur man ställer in en HDMI-kabel

December 10

HDMI-kablar används för att förmedla HD-digitala signaler. De kan bära mycket mer information än vanliga A / V-kablar och därmed leverera en skarpare och klarare bild till din skärm. Ställa in en HDMI-kabel är inte svårare än att sätta upp någon annan typ av A / V-kablar; bara hitta rätt spåret och koppla in den. Du behöver bara identifiera vilka av dina komponenter är HD-kompatibel, och hur den bäst kan anslutas.

Instruktioner

1 Kontrollera på baksidan av din TV för en HDMI-anslutning. De är smala rektangulära uttag, vanligen markerade med en HDMI-logotypen. Räkna antalet HDMI uttag du har: Om du har mer än en, ökar dina alternativ så långt som anslutningar går.

2 Undersök A / V-mottagare på hemmabiosystemet om du har en. Om det har HDMI utlopp för dina komponenter (DVD, Blu-ray-spelare, kabel eller satellitbox), kan du använda den för att styra dem alla till TV: n. Annars måste du ansluta dessa komponenter direkt till TV: n.

3 Kontrollera kabel / satellitboxen, DVR, DVD-spelare eller Blu-ray-spelare för HDMI uttag. Räkna antalet komponenter som har dem, sedan räkna antalet HDMI försäljningsställen tillgängliga antingen på A / V-mottagare eller TV: n. Om det senare är mindre än det förra, måste du bestämma vilka av dina komponenter du vill ställa upp med HDMI-kabel.

4 Sätt ena änden av en HDMI-kabel till HDMI-porten på DVR, Blu-ray-spelare eller DVD-spelare. Om A / V-mottagare har en HDMI-port, anslut den andra änden av kabeln till den. Annars anslut den andra änden till HDMI utlopp i TV: n. Upprepa detta steg med olika komponenter tills alla dina HDMI-kompatibla enheter är ansluten.

5 Anslut en kabel mellan HDMI "ut" porten på din A / V-mottagare och HDMI-porten på TV: n. Om din TV har flera HDMI-portar, notera vilka en är ansluten.

6 Slå på TV: n, öppna menyn och ställ in signalen till vilken HDMI-port innehåller komponent som du vill titta på.

7 Slå på A / V-mottagare, i förekommande fall, och tryck på knappen som motsvarar den komponent som du vill titta på. (De flesta A / V-mottagare har dem tydligt på framsidan.)

Tips

  • Experter föreslår letar efter fynd när du handlar för HDMI-kablar. Många butikskedjor märka upp priserna kraftigt, eftersom den jämförelsevis dyra natur HD-TV och DVR dölja kostnaden för kompletterande inköp. Några minuter tillbringade söka på Internet kan du spara en hel del pengar.
  • Stäng alltid av alla hemmabiokomponenterna under installationen HDMI-kablar. Annars riskerar du en kort.