Hur man kan anpassa en bakre Projektionslins på en RCA-TV

June 20

Innan LCD och plasma-tv blev standard, bakprojektion uppsättningar erbjuds några av de bästa möjliga bild och ljudkvalitet runt. Dessa projektions tv fungerar mycket som en biograf projektor, eftersom bilden börjar med en projektionsanordning i den bakre delen av rummet och visar en större bild på skärmen framför den. Om projektionslinsen någonsin knuffas ur sitt läge, kommer du att uppleva cut-off bilder på skärmen, hindrar din underhållningsupplevelse.

Instruktioner

1 Koppla RCA bakprojektion TV från eluttaget och alla andra audio / video-enhet du har anslutit till den.

2 Ta bort Phillips skruvarna från den bakre panelen. Detta är en rektangel panel som låter dig komma in i baksidan av TV-systemet. Projektionslinsen är mot baksidan av TV: n och pekar direkt på glasskärm.

3 Knuffa projektionslinsen mot sidan av TV att bilden inte visas på. Om videobilden skärs bort på höger sida av skärmen, har du ett tomt utrymme på vänster.

4 Slå på RCA TV (lämna den bakre åtkomstpanelen öppen för tillfället) och se över skärmen för att se om projektionslinsen är nu i rätt läge. Om inte, gå tillbaka till TV: n och knuffa linsen längre tills du har en korrekt bild display.