Hur man använder Topcon GPS utrustning

February 2

Hur man använder Topcon GPS utrustning


Topcon producerar ett satellitbaserat GPS-system som erbjuder 24-timmars positionering, hastighet och tidstjänst. När en mottagare låser på en satellit, bestämmer det läge baserat på de andra satelliter inom synhåll. Det finns flera steg för att sätta upp och korrekt användning av din mottagare. Kontakta Topcon direkt om du har frågor om din enhet eller problem med mottagaren. Du bör följa alla statliga och Topcon regler hela tiden när man använder GPS-utrustning.

Instruktioner

1 Driva mottagaren. Anslut mottagaren till SAE strömkabeln och AC-adapter i ingångsport på framsidan av enheten märkt "PWR". Anslut utloppet till ett jordat strömförsörjningen eller utlopp. Tryck på återställningsknappen för att ändra enheten till normalläge så det kommer att ta ut. Det bör ta betalt för 12 timmar. Lämna över natten; interna batterierna kan inte överladdas.

2 Slå på GPS genom att hålla den gröna "Power" knappen under mindre än en sekund. Anslut mottagaren till en dator med en USB-sladd och ladda PC-CDU från Topcon webbplats. PC-CDU kan du styra olika gränssnitt, funktioner och inställningar i enheten. En full manuell instruktioner finns också från Topcon webbplats. När gränssnittet öppnas, välj "File" och sedan "Anslut".

3 Konfigurera mottagaren. Efter anslutning, klicka på "Configuration" och sedan "mottagare". Välj "Minter." Ställa in inspelningsintervallet i sekunder och höjdmasken i grader. Filnamnet prefix bör de tre sista siffrorna i serienumret på undersidan av din mottagare. Klicka på "OK" för att stänga konfigurationsinställningar.

4 Samla almanackor (positionsinformationen sänds av satelliter) för att minska tiden som behövs för att beräkna positionen. Slå på mottagaren (med extern antenn) i ett tydligt område med öppen himmel och låt verka i 15 minuter. Din GPS är nu klar att användas.