DIY Automobile Radiator Repair

March 2

DIY Automobile Radiator Repair


Radiatorer på nyare fordon är tillverkade av aluminium och har plasttankar som hålls till aluminium med hjälp av komprimering. Kompressionen kan, över tiden, blir lös och radiatorn kommer att läcka från sömmarna. Plasttankar kan också spricka orsakar en läcka. Medan tankar eller sömmarna inte kan repareras, kan du byta ut kylaren själv genom att följa några enkla steg. Även om varje bil skiljer sig i exakt borttagningen, de alla följer samma allmänna process.

Instruktioner

1 Öppna huven på bilen.

2 Lokalisera fläkten; det är direkt bakom radiatorn. Ta bort fläkten för att få tillgång till avlägsna kylaren. Detta varierar eftersom vissa bilar har en koppling fläkt där andra har en elektrisk fläkt. En koppling fläkt tas bort genom att lossa fläkt remspännaren med en spärr och uttag, håller kopplingen med kopplingsverktyget och använda kanalen lås tång för att lossa muttern bakifrån. För en elektrisk fläkt du behöver bara ta bort ledningsnätet och de fyra bultarna, en i varje hörn, och dra ut den.

3 Dra ut fläkten ur när det är löst.

4 Lossa kylar parentes. Dessa är två metallstycken på toppen av kylaren som håller den på plats. De lossas genom att ta bort skruven på varje en med en spärr och uttag.

5 Ta bort de övre och nedre kylarslangar genom att lossa klämmorna med en skruvmejsel och dra slangarna avstängd Se till att ha ett uppsamlingskärl under fordonet som kylmedel kommer att börja rinna. Lossa och ta bort överföringsledningarna från kylaren med en skiftnyckel. Det finns en upptill förarsidan och bottenförarsidan av radiatorn.

6 Ta bort värmeelementet genom att dra det uppåt och ut ur fordonet.

7 Sänk nya kylaren n plats. Var noga med att rada upp pinnar längst ner på radiatorn med monteringshålen i kylaren stöd.

8 Bolt radiator klipp på plats med hjälp av en spärr och uttaget tills det är säkert. Radiatorn flyttar ca 1/2-tums i endera riktningen när bult.

9 Skruva ledningar tillbaka in i kylaren och dra åt dem med en skiftnyckel tills säker.

10 Skjut de övre och nedre kylarslangar på plats och dra åt slangklämmorna med en skruvmejsel.

11 Ta bort kylarlocket och lägga en gallon kylvätska och en liter kallt kranvatten. Upprepa detta så många gånger som det tar att fylla kylaren.

12 Byt kylarfläkten i omvänd ordning du tog bort det.

13 Ersätta kylarlocket och starta motorn. Tillåta fordonet att nå driftstemperatur och kontrollera kylvätskan nivån i behållaren. Fyll på kylvätska som rekommenderas i bruksanvisningen.

14 Kontrollera transmissionsolja nivå och lägga till det som rekommenderas i bruksanvisningen.

15 Provkör bilen att göra vissa det inte kommer att överhettas.

Tips

  • Använd alltid kylvätska och transmissionsolja för att din instruktionsbok anger.