Hur man använder ett motljusskydd för inomhus fotografering

August 11

Hur man använder ett motljusskydd för inomhus fotografering


Lens flare är en gemensam olägenhet för fotografer. Flare inträffar när ströljus kommer in i en lins indirekt och bryter på glaset så att alla de små repor på linsen utsätts för. I naturen, är solen den största boven för flare, men det finns långt fler ljuskällor inuti som orsakar samma problem. Under årens lopp fotografer har lärt sig att älska hjälp motljusskydd ge skydda linser från flare. Nästan varje lins på marknaden har en kompletterande motljusskydd tillgängliga som fäster till slutet av kameralinsen och skyddar fotokompositioner. Lär de mest effektiva metoderna för att använda motljusskydd inomhus för att förbättra din inomhus fotografier.

Instruktioner

1 Välj en motljusskyddet som är kompatibel med objektiv du använder. Tulpan motljusskydd har en blomliknande form och används på både vidvinkel och teleobjektiv. Runda motljusskydd är formade som cylindrar och är oftast knutna till teleobjektiv. De blockerar mer ljus än tulpan huvor, men på grund av sin form, tenderar de att bli synliga på kanterna av vidvinkelbilder. Se till att motljusskyddet du använder är kompatibel med objektivet du har innan köp. Namn kamera märkena listan kompatibla motljusskydd i avsnitten "Tillbehör" med var och en av sina modeller.

2 Fäst motljusskyddet när det finns ljuskällor som skulle kunna komma in i kameralinsen framifrån eller från sidan. Huven kommer helt enkelt skruva på till slutet av ditt objektiv. Ljus kan komma in från 90 grader åt vänster eller höger, eller någonstans däremellan. Motljusskydd är särskilt användbara i konserter eller pjäser där det finns flera scenbelysningen. De skyddar också linsen i studiofotografering när strobe lampor sätts upp. Höjdpunkter från ovan en människa, och kicker ljus bakifrån, båda tenderar att spilla ljus i oavsiktliga riktningar. Skydda ditt objektiv när den här typen av ströljus hotar ditt objektiv och fotografi. Vissa fotografer spela även om det säkert genom att använda motljusskyddet i alla sina skott.

3 Förvara motljusskyddet i din kameraväska när du är klar. Spara utrymme genom att placera objektivet inuti huven när den lagras i påsen, så du kommer att kunna se vilka motljusskyddet för att nå för om du har fler än en.