Hur man Torka en mobiltelefon

August 14

Integritet är mycket viktigt, särskilt med tanke på alla de skrämmande konsekvenser för identitetsstöld. När du säljer, donera, eller på annat sätt återanvända gamla mobiltelefoner, är det med goda skäl som du vill vara säker på att alla dina personuppgifter inte lämnar din ägo tillsammans med telefonen. Din mobiltelefon manual kan berätta hur framgångsrikt att torka alla data från telefonen, men det finns en praktisk online-verktyg som kan visa dig hur man gör detta med de flesta telefonmodeller.

Instruktioner

1 Rådgör med din mobiltelefons manual och läsa anvisningarna för att torka telefonens minne. Om du inte längre har din mobiltelefon handbok, kontrollera tillverkarens webbplats. Många gånger tillverkarna har manualer för sina produkter som finns på deras hemsida i en bärbar dataformat (PDF-fil).

2 Ta bort telefonens SIM-kort, om det finns en. Vissa mobiltelefon tjänsteleverantörer sätta dessa i sina telefoner för att identifiera dem på sina nät. Detta lagrar en del av din personliga information som du har matat in i telefonen, men oftast inte allt. Du bör förstöra det om du vistas med din nuvarande mobiloperatör och den har sagt att det är överförbart till en annan telefon.

3 Ta bort din mobiltelefon data som din handbok leder. Om du inte kan hitta din manual, har ReCellular ett praktiskt verktyg på sin webbplats som kan berätta specifika instruktioner för att ta bort data från de flesta mobiltelefonmodeller. Helt enkelt gå till sin webbplats och ange tillverkare och modell av din mobiltelefon, och det kommer att ge dig exakta instruktioner för den modellen.

4 Glöm inte att avbryta din mobiltelefon tjänst med din mobiloperatör innan du säljer, donera eller återvinna din mobiltelefon.

Tips

  • När du har gått igenom alla tillgängliga förfaranden för att eliminera de personuppgifter från din mobiltelefon, testa ditt arbete. Slå på och leka med telefonen för en stund. Det kan ta ett par försök att helt radera alla data från telefonen, och det är bättre att tillbringa mer tid med det hitta uppgifter själv än för någon annan att hitta det senare.
  • För att vara extra säker, kanske du vill ställa en vän eller familjemedlem som inte har erfarenhet med samma telefonmodell för att testa det för dig. Ungefär som med videospel, det är ibland lättare för någon som är obekant med utrustning för att märka något som du kanske inte har sett.