Hur man byter oljetråget packning i en Ford F-Series

July 5

Om du har märkt en pöl av olja under din Ford F-serien lastbil, kan det vara en indikation på att oljetråget packningen är läcker och måste bytas ut. Byte av oljetråget packningen kan vara svårt och i vissa modeller, kommer motorn måste lyftas för att ge tillträde till oljetråget. Men vissa modeller är mer tillgängliga. Så här ändrar oljetråget packningen i en 1997-2003 modell Ford F-150.

Instruktioner

1 Höj lastbil med domkrafter och stödja det säkert på pallbockar. Blockera bakhjulen som en extra säkerhetsåtgärd. Om din lastbil är en 4X4, ta bort den främre axelhuset.

2 Lokalisera avtappningspluggen på botten av oljetråget och placera en stor hink under pluggen. Ta bort avtappningspluggen med en hylsnyckel och låt oljeavtappnings i hinken.

3 Ta bort de 16 skruvarna som håller oljetråget på plats och försiktigt sänka oljetråget. Skrapa bort den gamla packningen försiktigt med en tunn spatel eller liknande verktyg och torka skarvytan med motorrengöring.

4 Sätt på en ny oljetråget packning, flytta oljetråget och dra åt skruvarna enligt specifikationerna. Byt ut avloppet plugand om du har tagit bort den främre axelhuset, byt ut den nu.

5 Sänk trucken försiktigt och ta bort stödfoten. Fyll motorn med ca 6,5 ​​qt. färsk olja. Kontrollera nivån med en mätsticka och tillsätt mer olja om det behövs. Ford F-150 modeller kräver mellan 6,5 och 7 qt. olja.

6 Tratt den gamla oljan i en tom mjölkkartong och kasta den på rätt sätt vid ett garage eller på din stadsdel för riskavfall.