Om TV-digitalomvandlare Lådor

February 19

TV digital omvandlare lådor tillåter äldre analoga TV-apparater för att ta emot digitala signaler klart. Den amerikanska regeringen har i uppdrag att alla tv-stationer börja sända digitalt i mitten av 2009. Efter att människor med analoga TV kommer inte längre att ta emot program om de inte har en digital-TV converter box. Lådor är allmänt tillgängliga och rimligt billiga, och regeringen erbjuder hjälp att köpa en för dem som behöver det.

Digital vs. analog

Den gamla analoga signalen gick sönder den TV-ljud och bild i en serie av modulerade elektroniska signaler som sänds över en speciell våglängd. Digitala signaler, å andra sidan, sänds i en binär kod av 1: or och 0: or, liknande hur en dator lagrar och tar emot information. De är att föredra till analoga signaler eftersom de ger förbättrad bildkvalitet och ta upp mycket mindre utrymme på skalan, vilket gör regeringen att ägna flytta sändnings utrymme för brand, ambulans och räddningstjänst. Bredband företag har också uttryckt intresse för att köpa utrymme på spektrum för sina egna tjänster.

Lådan

Omvandlaren fält liten och lätt, och sitter på toppen av din TV hur en kabelbox skulle. På baksidan av boxen innehåller vanligtvis två koaxiala antennuttag, som arbetar för äldre TV-apparater. Antennen går till en koaxial utlopp och lådan ansluts till TV: n via den andra. De flesta lådor innehåller också en uppsättning RCA-kabel utlopp (en gul, en röd, en vit), som gör att du kan ansluta en videobandspelare eller DVD-spelare och titta på programmering på det sättet också. När omvandlare är ansluten, bör du inte byta kanal med hjälp av TV. Kontroller på lådan gör att du kan vända från station till station.

Vem behöver en?

Om du för närvarande tar emot kabel eller satellit-TV, du behöver antagligen inte en digital-TV converter box. De flesta kabel- och satellit företag som redan sänds i digital (om du ska ringa din att se). Du kommer också att kunna ta emot digitala signaler om TV: n är kompatibel med digital. De över ett decennium gammal nästan säkert inte kommer att bli. Nyare TV kan (speciellt platt-TV eller LCD-TV), men du bör kontrollera med tillverkaren om du är osäker. Som bara är analoga TV med hjälp av antenner på taket eller den klassiska "kaninöron" inte kommer att få de nya digitala signaler och behöver en digital converter box.

Kostnad och Kuponger

Digital-TV-konverterare är billigt - detaljhandel för ca $ 50 på elektronikaffärer. Dessutom är regeringen erbjuder kuponger till de begränsade medel, bra för $ 40 utanför begärda priset av ett digitalt TV converter box. Kupongerna är begränsade till två per hushåll och är bara bra för kvalificerade märken converter box. FCC har en webbsida med mer information - se Resources.

Tidsram

Inledningsvis var digital omvandling ska vara avslutad senast 17 februari, 2009, varefter alla TV-stationer skulle ha för att sända digitalt. Denna tidsfrist har skjutits upp för att hjälpa konsumenterna bättre förbereda. TV-stationer har nu mellan 24 mars och 12 Juni 2009 att bli digitala. Spärr ytterligare förseningar, kommer 12 juni vara den sista sändningen datum för analog TV.