Problem med Nikon P5000

February 17

Nikon Coolpix P5000 kamera är en high-end kompaktkamera som har 10 megapixels upplösning och 3,5x optisk zoom. En 2,5-tums skärm är en annan fördel. Men bortom klockor och visselpipor, finns det några problem som kan andra gissa dig från att köpa denna kamera. Slutartid och bildbrus är två frågor att tänka på innan köpet.

slutarfördröjning

Nikon P5000 är inte en kamera som du skulle kunna ta bilder med hög hastighet åtgärder. Spel eller idrottsevenemang är inte idealiskt på grund av kamerans slutarfördröjning. Den vidvinkel och tele eftersläpning är nästan en sekund, vilket är lägre än kurvan för andra kameror i kategorin peka-och-klicka. Pre-fokus fördröjning när du justerar fokus innan skottet är ungefär .06 sekunder bättre än slutarfördröjning, men fortfarande inte i nivå med andra kameror i kategorin peka-och-klicka. Slutartiden går i ungefär ca åtta sekunder, under de genomsnittliga 15 till 30 sekunder av liknande kameror.

bildbrus

Buller är ett problem med P5000. Bullret på ett foto avser dess grynighet. Det finns ett alternativ för brusreducering på kameran som hjälper till med de höga ISO (känsliga) skott. Men för lägre ISO-skytte, fanns luminansbruset, med hänvisning till de svartvita foton.

Börja

Kamera uppstart var långsam jämfört med de andra liknande stil kameror. 1,8 sekunder uppstart kräver att du ändra inställningarna för snabbstarts alternativ och genom att stänga av startljud och välkomstskärmen. Kamerans avstängning tog ungefär 2,5 sekunder, vilket var i snitt i jämförelse med andra kameror.

Reflexion

Den 2,5-tums LCD-skärm är en bra storlek för kameran men inte hålla sig väl för sol bländning. Displayen var svårt att visa detaljer i direkt solljus. Ytan smetar också med fingeravtryck.