Hur man byter den främre Differential på en 1999 Silverado

December 5

Den främre differential på en 1999 Chevrolet Silverado tar indata från fördelningsväxellådan och använder den för att vända framaxlar och framhjulen när fyrhjulsdrift läget är inkopplat. Skulle denna skillnad misslyckas, då framaxlarna inte kan vända, och skulle kunna låsa upp. Om detta skulle inträffa, måste du ta bort skillnaden från Chevrolet och ersätta den med en ny. Detta tar några timmar att göra på rätt sätt.

Instruktioner

1 Parkera Silverado och sätta på parkeringsbromsen. Placera drain pan under den främre differentialen. Unbolt avtappningspluggen på främre differentialen att använda 1/2-tums Ratchet och uttag. Lyfta den främre delen av trucken med uttaget. Ta bort framhjulen.

2 Unbolt drivaxel från differential med 1/2-tums Ratchet och uttag och en öppen nyckel och dra ut den ur differentialen. Unbolt drivaxlarna från differential med 1/2-tums Ratchet och uttag och hänga axlarna från ramen med mekanik tråd. Koppla alla elektriska anslutningar från differential med händerna.

3 Dra av reläet stavanslutnings vevstaken armen och mellanarmen på styrinrättningen genom 1/2-tums Ratchet och uttag. Lyft växellådsdomkraft upp till differentialen och linda kedjorna från uttaget runt differential att hålla den till uttaget. Unbolt differential från drivlinan med 1/2-tums Ratchet och uttag och en öppen nyckel. Sänk domkraften ned och dra ut den ur vägen.

4 Ta bort den gamla differential från växellådsdomkraft. Ställ ersättningsskillnaden på växellådsdomkraft. Rulla domkraften under den främre änden och lyft upp domkraften. Bolt ersättningsskillnaden till drivlinan med 1/2-tums Ratchet och uttag och en öppen nyckel. Ta bort transmissions uttaget.

5 Sätt tillbaka överföringsstaven till styr med 1/2-tums Ratchet och uttag. Installera ledningarna med händerna, sedan skruva drivaxlarna till differentialen med 1/2-tums Ratchet och uttag, sedan installera drivaxeln till differentialen med 1/2-tums Ratchet och uttag och en öppen nyckel.

6 Fyll differentialen med växellådsoljan med hjälp av de specifikationer som anges i bruksanvisningen. Byt ut framhjulen, höja Silverado något, ta bort domkraften och sänka Silverado.