Lägga till en RV Cassette Toilet & Shower

May 19

Lägga till en RV Cassette Toilet & Shower


En kassett toalett och dusch är en fristående plast anordning som ser ut och fungerar på samma sätt som Porta-Johns bekant från idrottsevenemang, utomhuskonserter och byggarbetsplatser. Den främsta skillnaden från Porta-John är att utflödet i en kassett toalett hålls i en slide-out förvaringstank, eller kassett, under toaletten. Att kassetten kan tas bort för tömning och sköljning genom en tillträdesdörr i utsidan av RV, så att avfallet inte behöver föras genom fordonet. Fabriken installation av en kassett toalett och dusch kommer att lägga i regionen på $ 1000 till dess inköpspris, men tillsats av en som en gör-det-själv-projekt är ett relativt enkelt projekt.

Instruktioner

1 Planera placeringen av kassett toalett och dusch som en kompromiss mellan en bekväm sitthöjd inne i fordonet, och en servicelucka plats på utsidan som är tillräckligt låg för den fyllda kassetten tas bort utan besvär. De flyttbara tankar håller normalt cirka fem liter avloppsvatten, så väger cirka 40 pund. när den är full.

2 Rensa ett område inne i RV att rymma kassett toalett och dusch. Platsen måste tillåta serviceporten av kassetten, om till vänster eller höger, för att vara tätt upp mot en yttervägg.

3 Följ installationsanvisningarna som levereras med kassett toalett och dusch. Vanligtvis kommer du att använda en tillverkare tillhandahållna mall för att markera en rätt storlek skuren linje på väggen där serviceluckan ska placeras. Innan skära hålet, använd en stud locator att säkerställa att det inte finns någon förinstallerade ledningar eller rörledningar och inga stödmedlemmar eller fälgar, passerar genom området. Skär hålet med en cirkelsåg eller sticksåg.

4 Fäst kassetten toalett och dusch på plats med hjälp av tillverkaren tillhandahållna fästelement. Eftersom den nya enheten är en helt självständig enhet, finns det ingen VVS eller ledningar göras. Om läget är inne i en våt dusch, täta runt alla kanterna på nya enheten med badrum / kök silikon.

5 Använd utskurna panel av RV väggen för att tillverka en ledad dörr som i öppet medger obehindrad tillgång till kassett och sötvatten fylla sammansättningar av den nya toaletten. Se till att dörren är vattentät med en gummitätning för att hålla regnet ute; en pre-vidhäftande skum remsa säljs av hem förbättring lager att skära fönster utkast kommer att fungera bra. Montera den lämpligaste typen av hasp eller lås på dörren som kommer att hålla det stängt när RV pågår.

Tips

  • Eftersom kassetten toalett och dusch har sin egen färsk vattenreservoar samt utflödet behållartanken, måste den vinterbonade tillsammans med RV andra system innan vintern kommer.