Hur man gör en 8mm Klippning

June 29

Använda 8mm film för filmer och low-end filmprojekt brukade vara en vanlig företeelse. Speciellt för det senare, var det nödvändigt att ha en 8mm film redaktör på ditt förfogande för att arbeta på att skära filmen tillsammans. Eftersom dessa är svåra att få tag på eftersom video tog över, kan du bygga en själv.

Instruktioner

1 Fäst fluorescerande armatur till ett av korten. Detta kommer att vara basen. Du kommer att vilja använda en fluorescerande ljus eftersom det ger mindre värme än en glödlampa. Ett alternativ är en LED-ljuskälla, men det kan inte vara alltför ljusa. Det kommer att finnas lite värme skada film, dock.

2 Skär ett hål för frostat glas eller plast i en annan av de två-fotstöd. Eftersom du kommer att skära på detta, är stark plast eller glas bäst. Limma frostade bit in i hålet och se till att slätare sidan är upp.

3 Skär de övriga två brädor som ska användas för lång- och kortsida. Klippa vissa ventilationshål i båda långsidorna. Skär ett hål för elektriska sladden. Använd skruvar för att montera lådan med ljus inuti. Om du vill underlätta tillgång till byta glödlampor, gångjärn används för att ansluta den övre styrelsen att en av sidorna i stället för skruvar.

4 Använda bitar av mjuk plast som film styrskenor. Du kan limma ned dem så att filmen går från vänster till höger eller höger till vänster. Dessa bör vara i mitten av frostat glas.

5 Fästa filmrullen stöden i en rak linje på endera sidan av toppbrädan. Du kan skruva dem i. Du kommer att behöva lägga till spolen stöd för varje rulle så de glider lätt på och av. Du kan ta dessa hela aggregatet från en gammal filmprojektor.

6 Fäst ett stöd som svänger till toppen av lådan så att du kan svänga den. Fäst förstoringsglaset till toppen av detta. Du behöver detta för att kunna se filmen ramar och för att undvika att behöva konstruera en lins och betraktare systemet.

7 Fäst hand vevar till antingen rulleanordning. På så sätt kommer du att kunna manuellt manövrera filmen fram och tillbaka för att göra nedskärningar.