Hemgjord Turbo Check Valve

March 15

Hemgjord Turbo Check Valve


Turboladdade motorer av alla gör stå bortsett från de flesta andra i att de är så lätt att ändra för ökad hästkrafter. De flesta turbomotorer är boost begränsad från fabriken för ökad tillförlitlighet och gasrespons, men denna mångsidighet kommer ofta på bekostnad av top-end hästkrafter. Lyckligtvis, för många boost junkies, lösningen på detta problem är bara $ 4 och 10 minuter.

Vad du behöver

De delar som behövs för att göra en grundläggande DIY backventil (manuell boost controller) finns på de flesta järnaffärer. Du behöver två (en hane och hona) mässing 1 1/8 tums NPT beslag med 1/4 hullingförsedda bröstvårtor ($ 1.00 en bit), en 3/16-tums verktyg kullager ($ 0,15), en 1-tums allmännyttiga fjäder (0,30 $), två klämmor 1/2 tum slang ($ 0,75) och en del teflontejp. Inte inklusive bandet, bör totalsumman köra dig inte mer än $ 4.

Obs: Den här typen av manuell uppsving styrenhet fungerar bara med motorer som har vakuumstyrda Wastegates, som Mitsubishi 4G63T.

Montering

Detta är den enkla biten. Släpp kullagret till antingen en av dina beslag så det sitter över hålet och placera verktyget våren ovanpå det när du skruvar fast andra passar på plats för ungefär halvvägs genom gängingrepp. Använda teflontejp rekommenderas att hålla beslagen tätt och förseglat, men det är egentligen inte behövs. När monterad, har du grundläggande att bli en enkelriktad backventil; kulan-änden av kopplingen är din tryck (ingång) sida, och den andra är utgångssidan.

Inställning

Även om bilen har en laddtryckmätare, inte litar på det; manuell kalibrering med en kontrollerad luftkälla är bäst. För att ställa ventilen, behöver du en tryckluftskälla med en inline tryckregulator och gummi, luft-fläkt spets.

Tänk medan stämma att de flesta motorer endast kan ta ca 5 psi över lager uppsving utan ytterligare modifiering, så det är området du skytte för. Som ett exempel, kommer vi antar att din motor är klassad för 15 psi i lager formulär.

Ställ in tryckregulatorn på luftpistol till 15 psi, och blås genom backventilen för att se om det öppnas (som det nästan säkert kommer). Om den gör det, du kommer att behöva ta ventilen isär och sträck våren lite för hand för att öka trycket. Testa igen, och upprepa proceduren tills den förblir stängd. Upprepa denna procedur stegvis tills ventilen öppnar vid ca 18 psi, då du kan ringa in de två sista psi tryck genom att helt enkelt dra åt beslag.

Installation

Installera nya backventil i uppsving sensorledningen som går från grenröret eller turbokällan och wastegate. Se till att installera det så att ingången (kullagrade) sidan är vänd mot fördelaren, eller din turbo uppsving kommer att driva ventilen stängd i stället för öppen.