Toyota Avalon Vs. Honda Legend

December 21

Toyota Avalon Vs. Honda Legend


Toyota Avalon och Honda Legend, som är en Acura RL i Nordamerika, är tungt belastade lyxbilar. Den Avalon långsamt övervinna ett rykte för fotgängare styling och utmärker prestanda. Legend lider av en identitetskris efter Honda bytt namn till Acura RL för export, och förlorade en välkänd Honda / Acura namnskylten som hade funnits sedan 1985. I Japan är det fortfarande säljs som Legend.

Avalon Specifikationer

Toyota Avalon Vs. Honda Legend


Den Avalon drivs av en ganska bra storlek 268-hästkrafter 3,5-liters V-6 motor genererar 248 pund-fot av vridmoment. Det ligger på en 111-tums hjulbas. Dess dimensioner är 197.2 inches i längd, 58,5 inches tall och 72,8 inches bred. Avalon tjänstevikt har en effekt på 3,490 pounds, enligt automotive.com.

Legend / Acura RL Specifikationer

Toyota Avalon Vs. Honda Legend


De Legend / Acura RL sport en fint avstämd 300 hk 3,7-liters V-6 som ger mer än tillräcklig 271 pund-fot av vridmoment. Det är något mindre än Avalon, med en 110,2-tums hjulbas och en total längd mäter 195.8 inches. Den står 57,2 inches tall och 72,7 inches bred. Tjänstevikten är en rejäl 4,083 pounds, enligt automotive.com.

Avalon Egenskaper

Avalon är utrustad i tre utföranden: Basen XL, mid-level XLS och top-line Limited. XLS har en monroof och sex-CD-växlare, medan Limited har läder accent klädsel i kabinen. Standardfunktioner på alla modeller inkluderar knä / förare / passagerare fram / sidokrockkuddar, makt speglar, antispinnsystem, startspärr, elfönsterhissar och lås, tilt ratt, farthållare, fjärrstyrning, luftkonditionering och andra föremål, enligt edmunds .com och automotive.com.

Legend / Acura RL Egenskaper

Toyota Avalon Vs. Honda Legend


Som en medelstor lyxiga sedanmodell, bilen har basen RL, RL Technology Paket och munsbit RL Technology Paket med CMBS. Tekniken Paketet innehåller en bakåtriktad kamera, GPS-kopplade klimatanläggning, adaptiva strålkastare, ett navigationssystem, ventilerade framsäten och navigationssystem. Den CMBS paketet erbjuder en trä-trimmade instrumentpanelen, en kollision lindring bromssystem och adaptiv farthållare. Standardfunktioner på alla modeller inkluderar förare / passagerare fram / sidokrockkuddar, antispinnsystem, dimljus, dubbla elmanövrerade stolar, uppvärmda framsäten, makt lås och fönster, tilt styrning och fjärrstyrning bland andra objekt, enligt automotive.com och edmunds.com .

avalon Prestanda

Den Avalon beter sig som en lyx bil på vägen. Det är rymlig och V-6 driver bilen utan ansträngning. Det är en full-size bil och inte avsett att vara en hastighet demon, vilket fått vissa köpare att bli besviken över sina vardagliga köregenskaper, enligt edmunds.com.

Legend / Acura RL Prestanda

Till skillnad från den Avalon, har Legend en mer sportsedan känsla med god vridmoment för att göra det möjligt att uppnå 0-60 mph i ca sex sekunder. Dess fem-växlad automatlåda är en jämn match för V-6. Det kramar vägen väl i vått väder, enligt edmunds.com.

Ansikte mot ansikte

Varken Avalon eller Legend snålar på lyx förbättringar. Top-line utföranden har tillräckligt sofistikerad teknik för att passa en liten stridsflygplan. Skillnaderna fokuserar i första hand på vilken marknad varje fordon försöker täcka. The Avalon, kostar från $ 27.845 till $ 35.185, är den långväga bekväm körställning. The Legend / Acura RL, med en prislapp som sträcker sig från $ 46.680 till $ 54.100, enligt edmunds.com, har den prestations stil makt att gå med sina goda utseende. Alla priser är från och med 2009.