Hur man byter vindruta-Washer Slangar i en Jeep Grand Cherokee

April 15

Introducerades till allmänheten i 1993, är Jeep Grand Cherokee en medelstor SUV som är relativt lätt att underhålla. Liksom de flesta bilar, kan du sänka kostnaderna och åtgärda vissa problem kan uppstå på egen hand. En sådan fråga som du kan stöta på är att ha korroderat eller sprucken vindruta-bricka slang.

Instruktioner

1 Kontrollera att vindrutan-bricka slang inte är igensatt. Ibland slangen inte behöver bytas ut. Om de små hålen på bollen av sprutan blir tilltäppta från hårt vatten eller bygga upp från spolarvätska, ta ett stift eller synål, och peta ett hål för att bli av med skräp.

2 Köp vindrutan-bricka slang från en bil delar butik. Slangen kan också hänvisas till som vakuumslangen.

3 Leta upp gamla rör, som bör vara bredvid vindrutan-spolarvätskebehållaren. Du kan finna att nära det främre högra hörnet av motorrummet. Beroende på när din Grand Cherokee tillverkades, kan behållaren ha en svart eller en gul mössa.

4 Ta bort den gamla slangen. Var försiktig runt vakuum kontakterna. Försök att inte gå sönder eller vanställa dem om du planerar att återanvända dem.

5 Håll upp den gamla vindrutan-bricka slang om du planerar att byta ut hela avsnittet. Placera den nya slangen intill den gamla, med den gamla som en guide till längden din Grand Cherokee behöver. Använd en slang cutter att skära nog av den nya slangen för att passa din Jeep Grand Cherokee.

6 Placera den nya slangen i Grand Cherokee. Använd de gamla kontakterna eller infoga nya, och se till att slangen inte störa andra motordelar. Vid stängning huven, vara extra noga med att se till att slangen inte böjas.

Tips

  • Om sprickan i Grand Cherokee slangar är liten, försöka lappa den i stället för att byta ut röret. Skär bort trasiga slangar och använda ett kontaktdon fastsättning för att säkra ny bit till den gamla, intakta bit.
  • År 2008 utfärdade NHTSA ett återkallande av 2008 Jeep Grand Cherokee när den fann spolar växlar har felaktigt tillverkats. Om du äger denna SUV, se till att det har blivit servad för denna återkallelse innan du ändrar slangen.