Hur man ändrar en Off-road motorcykel Tire

April 11

Hur man ändrar en Off-road motorcykel Tire


Off-road motorcykeldäck är mycket lättare att ändra än stora fordonsdäck. Det finns dock några saker att komma ihåg att hålla sig från att klämma ett rör eller förstöra ett däck. Dessa saker kommer att hindra dig från att behöva byta däck mer än en gång.

Instruktioner

Ta bort den gamla Tire

1 Använd en skiftnyckel för att lossa och ta bort axelmuttern på däcket. Använd sedan en hammare för att knacka försiktigt på slutet av klacken bulten och starta bulten genom axelkammaren.

2 Dra klacken bulten helt ur axeln och ställ in den på en ren matta. Skjut däcket något framåt och rulla kedjan av däckets drev. (Detta krävs endast när man byter en bakdäck.)

3 Använd en kniv eller skruvmejsel för att trycka ventilskaftet kärna av däcket och låta all luft ut ur röret.

4 Ställ däcket på en ren springa, drev ned. Använda en kofot för att börja dra upp sidan av däcket över fälgen. Börja strax ovanför däckets ventilspindeln, och arbeta dig helt runt däcket. Se till att alla tidigare platser du har pried bo ovanför fälgkanten.

5 Nå in i öppna däcket och dra ut röret. Dra den andra sidan av däcket från fälgen.

Installera det nya däcket

6 Rada upp nya däck med fälg och tryck över sidan av fälgen.

7 Skjut nya röret in i däcket, och linje dess ventilskaftet med ventilskaftet platsen i kanten.

8 Använda kofot återigen för att bända den andra sidan av däcket på fälgen. Titta under däcket på varje bända, och se till att kofot inte haka på röret. Detta kommer att hålla röret från att bli klämd.

9 När väl däcket har placerats på fälgen, stå upp det på slutet, och dumpa en liten mängd vatten och diskmedel runt båda sidorna av däcket, bara så vattnet drizzles ner i fälgen.

10 Pumpa upp däcket till önskad kapacitet, att se till att däcket hoppar ut på sin pärla. Tvålvatten kan detta ske lättare.

11 Placera däcket tillbaka på motorcykeln och installera precis som du tog bort det.

Tips

  • Det kan vara önskvärt att ha en annan person hjälpa till att hålla kanten när du tar bort gamla däck och placera den nya på.
  • Alltid vara medveten om klämpunkter när man arbetar med däck.