Hur man tar bort och ersätta en termostat i en Saturn

September 7

Hur man tar bort och ersätta en termostat i en Saturn


Termostaten i en Saturn fungerar som en ventil för att styra hur mycket av kylvätskan når motorn, för att hålla den arbetar vid en jämn temperatur. Om termostaten misslyckas, kan det orsaka hela motorn överhettas och eventuellt skapa tusentals dollar i skador. Om Saturnus verkar vara rinnande varmt eller temperaturmätaren inte rör sig från en kall plats, ändra termostaten omedelbart. Lyckligtvis är en termostat i en Saturn både billig och relativt lätt att ersätta.

Instruktioner

1 Parkera bilen på ett jämnt underlag, stäng av motorn och låt motorn svalna minst 2 timmar innan för att ta bort och ersätta termostaten.

2 Placera hink under förarsidan hörnet av radiatorn nedanför radiatorn draincock (finns på undersidan av radiatorn). Ta bort påfyllningslocket från kylaren.

3 Forma en stor bit av aluminiumfolie för att bilda en tratt eller kanal underifrån draincock till skopan, Pinch höga sidoväggar i aluminiumfolien så att den kommer att styra det strömmande kylmediet i hinken och inte tillåta någon att spilla på marken eller in i motorn.

4 Vrid draincock medurs för att öppna den och tappa ur kylvätskan från radiatorn och slangar. Stäng draincock när du är klar att tömma systemet.

5 Leta reda på termostathuset. Höljet kommer att ligga på den övre delen av motorn; du kan finna det lätt oavsett vilken årsmodell Saturn du har, genom att följa huvudslangen som kommer från kylaren till motorblocket. Att slangen kommer att avslutas i termostathuset och det kommer att finnas en eller två hus som kommer utanför huset också. Koppla slangarna från huset.

6 Med hjälp av din Hylsnyckelsats, ta bort skruvarna som håller termostathuset på plats. Sätt spetsen på färgskrapa mellan huset och motorblocket och bänd upp försiktigt för att ta bort huset. När huset är gratis, ta bort packningen som var mellan huset och blocket. Om det behövs kan du använda färgskrapa att skrapa bort all gammal packning som har fastnat till metallen.

7 Dra den gamla termostaten från sitt säte. Termostaten har en cirkulär stål topp med vad som ser ut som en upphöjd handtag. Lyft helt enkelt den gamla termostaten och placera det nya på plats.

8 Lägg din nya termostathuset packningen på plats och montera huset. Dra åt bultarna ner. Åter ansluta slangarna och fylla på din radiator med ny kylvätska.