Hur man byter bränsleinjektorerna i en Dodge Shadow

September 2

Chrysler introducerade sin fyrcylindriga 2,2-litersmotor 1981. Motorn var typiskt turbo och olika varianter dök upp i kompakta bilar tillverkade av Chrysler till 1995. The Shadow gjordes av Dodge uppdelning av Chrysler, och är ett typiskt exempel på en bil som har en 2,2-liters Chrysler motor. Förfarandet för att ersätta bränsleinsprutaren i denna motor är i allmänhet samma för alla fordon.

Instruktioner

1 Öppna tanklocket på bränsletanken för att lätta på trycket i tanken. Lossa kablaget bränsleinsprutaren från elektriska huvudstammen i motorn. Jorda injektorn selen genom att ansluta en bygel från nr 1 terminal injektorn stammen till en motor marken. Anslut ena änden av en andra bygel till nr 2 terminalen av injektorn sele. Tryck den fria änden av den andra bygel till den positiva polen på batteriet för mindre än fem sekunder för att lätta på trycket i bränslesystemet.

2 Koppla loss kabeln till den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel för att minska risken för att producera en gnista. Släpp snabbkoppling på bränsleledningen och koppla bort bränsleledningen från bränslefördelningsröret. Demontera slangen för bränsletrycksregulator från insugningsröret. Koppla fästets skruvar som håller fast bränsletrycksregulator till insugningsröret.

3 Släpp snabbkoppling på slangen som förbinder bränsletrycksregulator till bränslefördelningsröret. Koppla bort bränsletrycksregulator och dess slangen från bränsle järnväg. Ta bort bulten som ansluter bränsle järnväg till vipparmskåpan med en hylsnyckel.

4 Lossa skärm klipp från huvudet av bränsleinsprutaren. Koppla bort bultarna som fäster bränsleskenan till insugningsröret med en hylsnyckel. Dra bränsle järnväg direkt från insugningsröret för att undvika att skada O-ringarna för bränsleinjektorerna.

5 Lösgöra elektriskt kontaktdon för bränsleinjektorerna och avlägsna låsringen för bränsleinjektorerna med en hylsnyckel. Dra injektorn direkt från mottagaren koppen. Montera O-ringarna på de nya bränslespridarna se till att du byter ut skadade O-ringar. Smörj O-ringarna på munstycksänden av bränsleinsprutaren med en droppe motorolja.

6 Applicera en droppe motorolja för att smörja de övre O-ringar, och installera nya bränsleinjektorerna. Skjut den öppna änden av låsringen över injektorn så att den ligger an mot åsen mottagarens koppen. Vrid låsringen moturs med en hylsnyckel för att låsa den på plats.

7 Slutföra bränsleinsprutaren installationen genom att utföra steg två genom fyra i omvänd ordningsföljd. Dra åt monteringsbultarna för bränslet järnväg till 21 ft. Lbs. med en momentnyckel. Starta motorn och korrigera eventuella bränsleläckage.