Hur man använder avfall Fritös olja i diesel

March 20

Hur man använder avfall Fritös olja i diesel


Dieselmotorer, vilket själv Smörj med ett bränsle som är en blandning av olja och bensin, är anmärkningsvärt flexibla bitar av maskiner. Utan större ändringar, kan en dieselmotor bränna samma vegetabiliska oljor som används för matlagning. I själva verket är det möjligt att bränna avfall vegetabilisk olja (WVO) som har använts och omhändertas av restauranger. Med användning av denna i en dieselmotor utan att skada den innebär att installera några ersättningskomponenter, framför allt en metod för uppvärmning av tanken till en temperatur vid vilken oljan uppnår rätt viskositet.

Instruktioner

1 Lägg till en värmare kit till bränsletanken. Begagnade vegetabilisk olja är inte viskös nog att brinna i en motor inte värmts upp. Det finns många sådana kit på marknaden av varierande kvalitet. Fråga andra förare av avfallsolja bilar för sina rekommendationer innan du köper och installerar ett.

2 Installera en värmare på bränsleledningen före insprutningspumpen. Detta kommer att ingå i din värmare kit, och är nödvändigt för att hålla oljan på rätt viskositet innan du bränner den.

3 Installera en bredare insprutningspumpen och högre rankade glödstift. Båda dessa är inte absolut nödvändigt att bränna spillolja i en dieselmotor, men brinner det lättare och med mindre rester kvar att skada motorn.

4 Samla spillolja från restauranger. Eftersom de flesta restauranger har att betala för att göra sig av med det, kommer de ofta låta dig ta det ganska glatt. Kontrollera först att oljan är vegetabiliskt baserad, som animaliska oljor inte brinner bra i diesel.

5 Testa någon spillolja innan du använder den. Olja som är för sur kommer skada motorn, och detta kan inte avlägsnas genom att helt enkelt filtrera den olja. För att testa den, använda en titrering kit finns på nätet.

6 Förfilter oljan innan den i din tank. Även dieselmotorer har interna filter, kommer dessa snabbt täppa om bitar av mat eller andra stora föremål fastna i dem. Hälla bränslet genom ett bränslefilter kon finns på någon automatisk eller båt-delar leverantör bidrar till att undvika detta.

7 Testa motorn med en liten mängd olja först. Moderna direktinjektion (DI) dieslar inte hanterar spillolja samt äldre indirekt injektion (IDI) modeller, och många datoriserade insprutningssystem kan också ha problem med det. Om du har en IDI motor utan en dator, bör det fungera - men det enda sättet att veta är att försöka.