Hur man kan anpassa ett kikarsikte

March 25

Att veta hur man korrekt att justera ett kikarsikte kommer att ge utdelning när det gäller att få konsekventa och korrekta resultat under jakt eller målskjutning. Hur du utför dessa justeringar kommer att bero på vilken typ av kikarsikte du använder.

Instruktioner

Justera kikarsikte

1 Lär dig hur man korrekt siktlinjen en pistol för att montera den på rätt sätt. Boresighting innebär att man använder både pipan (eller hål) av geväret och kikarsikte för att fokusera på ett närbeläget fast föremål. Genom att växla din synpunkt mellan de två siktlinjer, kommer du att kunna justera omfattningen tills synvinkel är densamma. Säkerställa att vapnet inte rör sig under denna process emellertid eller linjeinrättningen kommer att vara felaktiga.

2 Avfyra några övningsrundor, om du har möjlighet att se hur nära boresighting processen inriktad kikarsiktet. Försök att skjuta i en tätt fokuserat mönster, som omedelbart kommer att berätta hur exakt blicken är.

3 Gör mer preciserat justeringar på din räckvidd genom att justera justeringshjulen på din räckvidd. På de flesta oscilloskop, kommer en ratt styra horisontell justering av kikarsikte, och den andra kommer att justera omfattningen på vertikalplanet. Beroende på omfattningen, kommer varje klick på ratten leda till en justering som är antingen 1/4 eller 1/2 av en tum.

4 Bli bekväm med att driva fokuseringsvredet, så att du kommer att kunna göra snabba och vätske justeringar när du är ute jakt i området. Medan många moderna oscilloskop har en automatisk eller hastighet fokus funktion som gör jobbet åt dig, kommer du fortfarande behöver bekanta dig med hur snabbt de fungerar så att du kommer att kunna tajma dina bilder mer effektivt.

5 Vet hur man använder hårkorset på möjligheter att bli mer exakt med dina bilder. Många moderna omfattningar använda hårkors som kan hjälpa dig att uppskatta kula släpp och vindriktning, och en del även erbjuda belysta bullseyes eller laserlinjer för att öka dina kunskaper ytterligare.

Tips

  • Köp en skruvmejsel uppsättning som kommer att rymma olika typer av skruvar finns på de flesta omfattningar och omfattning fästen. Använda fel storlek skruvmejsel kan skada huvudet på skruvarna, eller till och med band skruven och göra den oanvändbar.
  • Aldrig siktet eller montera ett kikarsikte på ett laddat vapen.
  • pekar alltid ditt vapen i en säker riktning, även om det är obelastad.