Hur man tar bort hårt vatten fläckar från en vindruta

June 7

Hårda vattenfläckar uppstår när mineraler i en vattendroppe koncentrat och sedan vattnet runt dem avdunstar, lämnar mineraler bakom. Dessa fläckar kan uppstå på alla ytor, men är mest märkbara på glas. En av de värsta ställena att ha dessa fläckar är på en vindruta där de kan kan göra synlighet svårt och kan göra din bil ser smutsig. Hårda vattenfläckar kan rengöras upp i några få steg.

Instruktioner

Vinäger

1 Blanda två delar destillerat vatten med en del vit vinäger i en hink. Placera en trasa i lösningen.

2 Låt trasan sitta i ättika lösning under några minuter och sedan placera den direkt på fläckarna på vindrutan. Låt trasan sitta på fläckarna i fem till sex minuter.

3 Gnid vindrutan lätt med trasan. Om hårt vatten plats inte från början lossna, upprepa stegen tills vindrutan är ren.

Icke-slipande hushålls Cleaner

4 Strö icke-slipande rengöringsmedel på vindrutan där fläckarna uppstår.

5 Fyll en hink med distalled vatten och blöta en svamp i vattnet. När blöt, lätt gnugga icke-slipande rengöringsmedel i vatten fläckar.

6 Fortsätt att gnugga och rengöring med icke-slipande lösning tills fläckarna har rensats bort och vindrutan är ren.

Tidning

7 Spraya hela fönstret med fönsterputs. Låt det suga på fönstret under några minuter för att hjälpa till att bryta upp smutsen.

8 Skrubba fönster med renare eller med med en skrynklig upp bollen i tidningen. Eftersom papperet är lite slipmedel, kommer det att hjälpa bli av med fläckar.

9 Torka den rena fönster ner med en luddfri trasa för att avsluta det här.

Tips

  • När rengöringen är klar, använder vattenavstötande för fordonsvindrutor Dessa produkter kommer att hjälpa vatten rinna av och inte fastnar på glaset, vilket är vad som orsakar fläckar.
  • Använd endast icke-slipande rengöringsmedel på vindrutan som andra rengöringsmedel kan repa vindrutan.