Hur man installerar en Cherokee lyftanordning

June 4

Hur man installerar en Cherokee lyftanordning


Installera en hiss kit på en Jeep Cherokee är något utmanande, särskilt för första gången. Även om det inte finns några special verktyg är inblandade i processen, få fjädrarna på plats visar sig vara mycket svårt. Avsätta minst en hel dag för jobbet, och hela helgen om du kan. Tillgång till tryckluftsverktyg kan göra arbetet mycket enklare eftersom de bakre fjäderbultarna tenderar att kämpa hela vägen.

Instruktioner

1 Ta bort de främre spiralfjädrar. En liten, böjd klipp på fjäderplattan behåller de främre spiralfjädrar. Du måste ta bort detta. Lossa bultarna som håller fast de övre och nedre styrarmarna till axeln och flytta dem ur vägen. Koppla ur botten av chocken som väl, för att tillåta axeln några svängrum. Axeln kan kräva viss manövrering, men på denna punkt fjädrarna kommer att komma ut.

2 Installera de nya främre spiralfjädrar. När fjädrarna komma in i deras ställe på spolen hinkar, vrida dem runt något för att säkerställa att de sittplats väl. Byt fabriksfjäderhållarna om de kommer att passa över omkretsen av eftermarknads fjädrar.

3 Sätt tillbaka bultarna för de övre och nedre styrarmarna och sätt tillbaka chock för den nedre fästet. Sänk fordonet och vrida hjulen från sida till sida för att kontrollera att ingenting påverkade clearance. En front-end justering rekommenderas efter installation av en hiss i alla storlekar.

4 Stabilisera den bakre delen av Cherokee använder domkrafter och står och ta bort de bakre bladfjädrar. Fyra bultar hålla det till bakaxeln; du kommer att behöva ta bort två öglor på vardera änden. Var noga med att inte skada bromsledningar när fjädrarna kommer ut. Om en del av bultarna är svåra, kan du spraya dem med en penetrerande smörjmedel för att underlätta processen.

5 Installera den nya bakre bladfjädrar. De nya enheterna kommer att skruva upp i exakt samma fabriks platser, men eftersom de är välvd på olika sätt, kan det ta en del arbete för att få de bakre öglor bifogas. Experimentera med olika jack höjder och bygel positioner tills hålet i änden av blad linjer upp till schackeln. Skjut bulten igenom. Dra upp allt och sänka Cherokee.

6 Inspektera allt och ta itu med eventuella problem. Ibland, de främre bromsledningar inte är tillräckligt lång för att överbrygga avståndet till den nya lyfthöjd, och det kommer att bli nödvändigt att ersätta dem. Som nämnts, rikta jeep innan du kör det för långt. Efter körning det för ett par dagar, åter vridmoment de bakre U-bultar, eftersom de kan lossna något från vibrationer.