Hur du sätter din Mobil telefon till en Wi-Fi-hotspot

September 25

Hur du sätter din Mobil telefon till en Wi-Fi-hotspot


Beroende på vilken typ av mobiltelefon, kanske du kan använda den som en mobil hotspot för åtkomst till Internet på din stationära eller bärbara dator. Detta kan vara en praktisk funktion för frekventa resenärer, studenter och affärsmän som inte vill vara beroende av Wi-Fi-tjänst för att kontrollera e-post, surfa på Internet och granska dokument. Oavsett om du har en telefon som kan användas som en mobil hotspot beror på om du har Internet-tjänst på din mobiltelefon och en cell bärare som stöder mobila hotspots.

Instruktioner

1 Kontakta din mobiloperatör för att fråga om huruvida du kan använda telefonen som en mobil hotspot. Bärare såsom AT & T och Verizon har datapaketen som kunderna kan köpa, som tillåter dem att använda sina mobila enheter som en trådlös hotspot. Prissättning för dessa paket varierar beroende på mängden av dataöverföring du behöver. Om du kan använda telefonen som en hotspot kommer också att bero på vilken typ av telefon du har. Populära telefonmodeller som har denna förmåga inkluderar iPhone och Android.

2 Registrera dig för ett datapaket med din leverantör så att du kan börja använda din mobiltelefon som en mobil hotspot. Data planer debiteras månadsvis och läggs till din mobiltelefon räkning.

3 Skapa en anslutning mellan din bärbara dator och din mobiltelefon genom att följa instruktionerna på din enhet. På iPhone, måste du gå till menyn "Inställningar", klicka på "General", klicka på "Nätverk" och välj "Konfigurera Internetdelning." För att möjliggöra mobil hotspot, eller tethering, på Android, måste du köpa och installera ett program från Android Market som PdaNet eller Easy Tether. Förutom att ladda ner programmet på din telefon, måste du installera den nödvändiga programvaran på din dator från applikations webbplatser.

4 Surfa på Internet på din dator när du har lyckats ansluta datorn till telefonens Internet signalen. Beroende på vilken typ av telefon du har, kommer du att kunna ansluta via trådlös signal, Bluetooth och USB.