Hur DIY Felsökning en Mercedes

March 28

Mercedes-Benz, i branschen i över 100 år, har gjort ett stort antal bilar och stadsjeepar. Mekaniskt, har sina fordon varit mycket välgjord - med undantag för de dåliga åren av 1990-talet när de försökte flytta downmarket med deras förvärv av Chrysler. Emellertid har elektriska problem alltid plågat Mercedes-Benz för en mängd olika skäl. Dessutom finns det drivline frågor som kommer att skilja sig om du har en gas, diesel eller hybridmodellen.

Instruktioner

1 Inspektera lacken är skadad. Repor, bucklor och korrosion kan alla vara tecken på större skador på annat håll. Alla repa på färgen kan vara dyrt, eftersom Mercedes används ofta begränsad upplaga färger (begränsad till vissa bilar och år för tillverkning). Paint behöver repareras snart, eftersom det kan leda till tidig rost. Eventuella bucklor i kroppen panelen kan innebära att Mercedes var i en olycka och kunde ha ram skador under. Om det finns korrosion i panelen då är det garanterat att det finns rost på andra ställen, särskilt på underredet.

2 Öppna huven och inspektera motorn. Det bör inte skräp i motorrummet eller kylare. Om din Mercedes är en förgasare modell, sedan inspektera fat intag för skador på ventilerna. Skadade förgasaren ventiler kan leda till oregelbundna luft-bränsleblandningar som kan skada din kolv eller hylsor. Om din motor sprutas bränslet, då inspektera bränsleledningarna för läckor (ägna särskild uppmärksamhet åt de gummislangar, eftersom de har en tendens att bli spröda med åldern). Inspektera kraftledningar på hybridmodellen för eventuella skador (Rör inte skadade sådana). Ring en Mercedes återförsäljare för att reparera en hybridmodell.

3 Vända bilen på och lyssna på den tomgång. Hybrid Mercedes bör inte motorn medan bilen sitter stilla, endast när i kraft. Icke-hybrider bör tomgång runt 2000 rpm (om det går på tomgång högre än detta, kan det vara ett problem med bränsle-luftblandning). Titta motortemperaturen. Även på en varm dag, bör motorn förblir sval i viloläge.

4 Kör Mercedes framåt och lyssna på motorn. AMG-modeller ska ryta när gasreglaget trycks in, även på still hastigheter. Icke-AMG modeller bör viskar tyst, även vid motorvägshastigheter (om du hör motorn, då några av buller isoleringsmaterial har fallit bort). Mercedes stoltserar med att ge tysta interiörer på sina vanliga bilar. Bilen bör lätt absorbera eventuella gupp i vägen. Om bilen rocks mycket sedan chocker kan skjutas.