Hur man installerar en radio i en 2001 Nissan Sentra

August 21

Hur man installerar en radio i en 2001 Nissan Sentra


Ibland måste du ersätta din radio om enheten börjar krångla eller bara för att du vill ha det senaste funktionalitet såsom en USB-ljudport eller satellitradio och andra alternativ för att förbättra ljudupplevelsen. Installera en ny radio i en 2001 Nissan Sentra är en enkel process som inte kräver några speciella färdigheter eller verktyg.

Instruktioner

1 Koppla kabeln ansluten till den negativa polen på ditt bilbatteri för att minska risken för elektriska stötar när demontering och montering av bilradioapparater.

2 Dra ut toppen av ventilationsanordningen för att avslöja den övre stereoområdet. Om du har en bricka som ligger ovanpå instrumentbrädan, kan du enkelt göra detta område nås genom att öppna facket och dra metallringen av facket spärren mot dig. Annars använder en skruvmejsel för att bända enheten framåt. Skruva loss de två övre skruvarna i radio sele.

3 Ta bort den nedre halvan av plast trim under luftkonditioneringen kontroller genom att nå runt sidorna mot baksidan. Wrap fingrarna runt kanterna för en bättre grepp och dra framåt för att lossa.

4 Ta bort de två nedersta skruvarna som håller fast metall sele. Dra den gamla enheten och utnyttja försiktigt och dra alla kablar anslutna till baksidan. Separera radio från selen.

5 Fäst den nya radioenheten i metallmattan. Om enheten behöver en adapter eller monteringsverktyg, installera nödvändiga hängslen innan du placerar i selen.

6 Sätt tillbaka alla kablar till din bilstereo. Handboken för enheten för att säkerställa att de nödvändiga kablarna har anslutits.

7 Fäst den nya radioenheten och utnyttja i instrumentbrädan med skruvar. Anslut bilens batteri och slå på bilen för att kontrollera att den nya radion är driven och fungerar.

8 Åter den nedre halvan av trim genom att trycka tillbaka den ordentligt tills den sitter på plats. Sätta tillbaka den övre halvan av trim på samma sätt.