Hur man installerar en 2005 Civic Oil Temp Gauge

December 14

Hur man installerar en 2005 Civic Oil Temp Gauge


En takometer och oljetemperaturen kommer inte standard på de flesta 2005 Honda Civic. En oljetrycksmätare, dock inte kommer som standard på alla Samhällskunskap vilket innebär att det finns ett bestånd sensor i motorrummet för oljetryck. En eftermarknad oljetemperatur utnyttjar portalen används av oljetrycksgivaren. Med lite know-how och de rätta verktygen, kan du installera en oljetemperatur i en 2005 Honda Civic rätt hemma.

Instruktioner

1 Prop öppna huven fordonet och ta bort negativa batteripolen med hjälp av en skiftnyckel. Lyft den främre delen av fordonet genom att placera två bilar uttagen på fordonets ram precis bakom hjulhusen.

2 Krypa under bilen och använda en hylsnyckel för att ta bort pluggen från oljetråget. Oljetråget kommer att vara en jämn metallåda som hänger från botten av motorblocket. Låt oljan rinna ned i en fordons vätska renare.

3 Nå in i motorrummet och använda en oljefilternyckel för att ta bort oljefiltret från motorblocket. Oljefiltret är en cylinder som finns på sidan av motorblocket, bör ha ett varumärke skrivet på den och är vanligen vitt eller orange. Olja kommer att sprida ut ur oljefiltret hålighet så se till att placera din bil vätska catcher på lämpligt sätt.

4 Ta bort lager oljetrycksgivaren. Sensorn är en liten knapp precis ovanpå oljefilter hålighet som har en tråd som löper från den. Lossa kabeln med handen och använd en 22 mm hylsnyckel för att ta bort sensorn från sin portal.

5 Finger dra åt T-rör i aktiesensor portalen dra åt den med lämplig hylsnyckel. Installera lager sensorn på en ände av T-rör med användning av en 22 millimeters hylsnyckel och installera mätaren slangen på den andra änden av den T-rör med användning av en 22 millimeter öppen belagd nyckel.

6 Byt avtappningspluggen i oljetråget, installera ett nytt oljefilter med hjälp av en oljefilternyckel och sänka fordonet till marken.

7 Göra ett hål i brandväggen på baksidan av motorrummet, med hjälp av en hålsåg eller borr. Kör mätaren och mäta ledningar genom hålet och montera mätaren inne i kabinen av fordonet på en plats som du väljer.

8 Anslut den negativa batterikabeln.