Felsökning Hem stereohögtalare

December 10

Felsökning Hem stereohögtalare

anslutningar

När upplever problem med en stereoanläggning, är den första sak att göra kontrollera anslutningarna. Källan till problemet kan vara något så enkelt som en tråd lossnar eller kopplar helt. Kontrollera högtalarkablarna som går in och kommer ut ur varje högtalare och se till att de sitter fast ordentligt, och titta på hur de är anslutna till stereon själv. Också överväga hur länge du har använt högtalarkabeln du för närvarande har. Om din stereo får en hel del användning, är det bäst att ersätta och ReWire alla dina högtalare med ny tråd varje par år för att bevara den bästa möjliga ljud.

mottagare Inställningar

Ett annat potentiellt problem kan vara att inställningarna på din stereo mottagare har äventyrats. Detta skulle kunna ske i en mängd olika sätt, alla förståeliga olyckor: Du kunde ha rullat över på fjärrkontrollen eller kunde ha drabbat fel knapp några alltför många gånger. Gå igenom dina inställningar, bland annat för högtalarnas placering, bas och diskant, och se till att allt är korrekt inställd. Även en av dessa inställningar som trasslat kan resultera i dåligt ljud.

Interferens

Se till att det inte finns några källor till radiofrekventa (eller RF, för kort) inblandning i omedelbar närhet av din stereohögtalare. Allt som avger även en liten signal skulle kunna störa dina högtalare, vilket resulterar i oönskade väsande och statisk. Möjliga misstänkta inkluderar lysrör och alla trådlösa enheter (walkie talkies, trådlösa headset) som inte är särskilt utformade för att arbeta samtidigt med ljudutrustning i området.