Hur man installerar en Hi-Lo Audio Converter

April 18

Hur man installerar en Hi-Lo Audio Converter


Installera en hi-lo (eller linjeutgång) omvandlare är ett krav i de flesta situationer där en fabrik i-dash stereo kommer att vara källan i en bilstereo. Alla fabriksanläggningar har högtalarkablarna som sticker ut från baksidan av enheterna, men det är en sällsynthet att hitta RCA (eller linjenivå) anslutningar för externa förstärkare. Installera en LOC löser det här problemet, och skapar en signal lämplig för anslutning av förstärkare.

Instruktioner

1 Konsultera bilens schematiska eller bruksanvisningen för att bestämma skruv platser. Ta bort skruvarna som håller i fabriken radio, samt eventuella klämmorna som håller trim bitar som omger enheten.

2 Dra fabriken radion ut från instrumentbrädan. Lägg enheten nedåt på en skonsam yta, och lokalisera selen bostäder högtalarkablarna genom att konsultera den schematiska.

3 Klipp trådarna som leder till fram och bak (om det behövs fader kontroll) högtalare med hjälp av trådklipp. Strip halv tum av isoleringen från tråd slutet av raden ut omvandlaren och de främre högtalarkablarna som leder från fabriken stereo.

4 Crimp isolerade anslutningar på slutet av de blottade trådarna kontrollinjen och högtalarkablarna som leder från radion, som förbinder dem med varandra. Gör på samma sätt för de bakre högtalarna om Faderkontrollen måste bibehållas.

5 Sätt RCA-kablar för förstärkare anslutning till RCA änden av LOC, och dra dem på bästa sätt ur den bakre delen av instrumentbrädan, som leder in i fordonets hytt.

6 Ominstallera fabriken radio på omvänt sätt att det togs bort.

Tips

  • Gör aldrig ändringar av elektroniken i fordonet med strömmen påslagen.