Hur man diagnostisera felkoder för ECM i 1993 Honda Accords

February 23

Hur man diagnostisera felkoder för ECM i 1993 Honda Accords


Din 1993 Honda Accord är utrustad med en första generationens On-Board Diagnostic (OBD I) systemet. Detta diagnostiska konfiguration tillåter övervakade system i Accord att skicka en särskild felkod till Engine Control Module (ECM) eller fordonsdator när en av deras kretsar har upptäckt en funktion utöver det vanliga. I sin tur, kommer datorn att växla Check Engine ljus på att informera dig om problemet. Utan att använda specialverktyg, kan du komma åt ECM minne för att hjälpa dig att diagnostisera och reparera dessa fel med din Honda.

Instruktioner

1 Parkera din Honda i din uppfart eller på en säker plats borta från trafikflödet och stäng av tändningslåset.

2 Gå runt bilen, öppna passagerardörren och leta efter en liten, två-tråd elektrisk koppling hänger löst under handskfacket bakom kickpanelen eller under instrumentbrädan på förarsidan, beroende på modell.

3 Hoppa de två ledningarna vid kontakten med en liten gem.

4 Sitter bakom ratten med en liten anteckningsblock och penna.

5 Slå på tändningslåset men inte starta motorn. Titta på instrumentbrädan för en blinkande Check Engine ljus. Denna blinkning kommer att representera felkoder butik i din Accord dator minne, om det finns några.

6 Skriv ner antalet blinkningar. Långa blinkar är den första av ett tvåsiffrigt nummer, följt av en paus och en eller flera korta blinkar som representerar den andra siffran i tvåsiffriga tal. Till exempel, om Check Engine ljus ger två långa blinkar en paus, och tre korta blinkar är datorn som ger dig problem kodnummer 23. Om det finns fler koder, kommer det att finnas en längre paus, följt av nästa felkoden antal. När datorn har gett dig alla felkoder i minnet, kommer det att ge en längre paus och upprepa samma sekvens av siffror, så att du har en chans att bekräfta koderna.

7 Stäng av tändningen och ta bort gemet från tvåtråds elektriskt kontaktdon.

8 Titta upp siffrorna i servicemanualen för just din Honda Accord modell. Du kan också ringa din lokala Biltema eller återförsäljare och be om definitionen av felkoden.

9 Kontrollera det särskilda system som anges av felkoden eller koder hämtas från Accord dator. Tänk på att en felkod som leder dig till en syresensor, till exempel, betyder bara kretsen eller system där sensorn är placerad, har utlöst ett fel. Så du behöver för att kontrollera sensorn och ledningar och kontakter, om nödvändigt, för att hitta felet. Ibland kan ett fel i ett visst system orsaka en sensor i ett annat system för att utlösa en felkod.

10 Reparera systemet (s) som orsakar de felkoder och radera felkoder från datorns minne. Koppla ur marken (svart) batterikabeln med en skiftnyckel och vänta i 30 sekunder. Anslut marken (svart) batterikabeln med nyckeln. Felkoder har nu raderats.