Hur ser kontrastförhållande på nya TV-apparater Mean?

May 17

Processen att köpa en ny tv kan vara en utmaning med alla buzz ord och marknadsföringsvillkor kastas runt regelbundet. En statistik som TV-tillverkare pekar ofta är kontrastförhållandet på TV: n. Kontrastförhållande handlar om hur TV hanterar skillnaden mellan ljusa och mörka färger i bilden.

Vad är kontrastförhållande?

När man talar om en TV-skärm, är kontrastförhållandet skillnaden mellan det ljusaste vita och det mörkaste svarta på bilden. Kontrastförhållande kan variera kraftigt från en modell till nästa och vissa tv förhållanden så höga som 2 miljoner till 1. När du tittar på statistiken för en HD-TV, ett högre kontrastförhållande innebär i allmänhet att bilden kommer att se lite mer skarpa och definierade än en med en lägre växel.

Dynamiskt kontrastförhållande

Vid visning av kontrastförhållandet på TV, kan tillverkaren välja en av flera metoder för att mäta förhållandet. I många fall kommer TV tillverkaren visa dynamiskt kontrastförhållande på TV: n. Den dynamiska kontrasten är ett mått på hur väl TV hanterar kontrast när bilden förändras ständigt. Om den har en bra dynamisk kontrast, innebär detta det klarar kontrasten även med snabba rörelser innehåll.

Variationer i mätning

När man tittar på i HDTV, inte kontrastförhållandet faktiskt inte ge dig mycket information att använda som jämförelse. Detta beror på att det inte finns någon standard när det gäller att mäta kontrastförhållandet. Till exempel kommer vissa tillverkare sätta alla kraften i tv-apparaten till en enda pixel och sedan mäta förhållandet, medan andra stänga av skärmen för att mäta svartnivån på skärmen. Detta leder till skillnader i rapportrutiner de TV-apparater.

överväganden

Med så mycket variation på det sätt som kontrastförhållande rapporteras, kanske du vill titta på andra faktorer när du gör ditt beslut att köpa. De flesta människor kan inte se skillnad mellan tv med högre annonserade kontrastförhållanden och de med lägre förhållanden.