DIY Tips för mekaniska Trumbromsar

January 28

DIY Tips för mekaniska Trumbromsar


Mekaniska trumbromsar är ett vanligt alternativ till skivbromsar på många bilar, lastbilar och stadsjeepar. Trumbromsar är normalt återfinns på bakhjulen, särskilt på äldre fordon. De fungerar annorlunda än skivbromsar, men förarna kan fortfarande inspektera och även serva trumbromsar genom att följa några enkla tips.

Ta bort trum

Ta bort trumman från bromsanordningen kan vara en av de svåraste och frustrerande delar av service trumbromsar. För att underlätta detta arbete, spraya bult som håller fast trumma, tillsammans med de exponerade skor och andra utsatta hårdvara, med ett smörjmedel, såsom WD-40. Vänta på att smörjmedlet för att lösa upp en del av rost runt trumman, vilket gör det lättare att ta bort. Besprutning annan hårdvara kommer att göra dessa bitar lättare att ta bort och när det är dags. Om trumman är fortfarande envis, använd en gummiklubba för att bryta upp den rostiga tätning hela vägen runt kanten på trumman. Detta kan också hjälpa till att lossa en trumma som är rostig på plats. När trumman är avstängd, kan du rengöra den med ett smörjmedel för att ta bort rost och göra det lättare att byta i slutet av reparation eller ta bort i framtiden.

kontroll Skor

Även om du inte planerar att byta ut trumbroms skor, helst att trumman är avstängd är en bra tid att inspektera dem. Kontrollera för att se till att ytorna på båda skorna inuti varje broms är släta och rena. Vissa trumbromsbackar komma med varningsband som kommer att lysa igenom när det finns väldigt lite material kvar. Kontrollera att indikatorremsan, eller nitarna i fallet med nitade skor, inte visar. Kontrollera även insidan av trumman för jämnhet och skevhet, som kan uppstå på grund av överdriven värme och störa bromsverkan.

demontering

En trumbroms med många små fjädrar och andra delar, så demontera bromsen med omsorg. Om du inte har tillgång till en servicemanual med tydliga fotografier eller diagram av bromsanordningen, kommer du vill skapa din egen diagrammet. Ange i vilken ordning du tar bort delar sedan återmonteringen kommer att ske i omvänd ordning. För att verkligen ta isär bromsen, använd skruvstäd grepp att greppa hållfjädrarna. Att lossa bromsledningar, använd en flare nyckel i stället för en öppen nyckel.

hålla ren

Broms jobb är notoriskt rörigt arbete. Handskar är den enda egentliga sättet att hålla händerna rena, men de kan hindra precisionsarbete inblandade i underhåll trumbromsar. För att hålla ditt garage golvet rent, placera en kastrull under bromsen. Detta kommer att fånga någon rost eller bromsdamm, tillsammans med bromsvätska ska du upptäcker en läcka i bromsledningen eller en blåst hjulcylinder. Var särskilt försiktig vid hantering av bromsvätska, som lätt kan skada auto färg.