Best Cams Roller 351C

July 2

Best Cams Roller 351C


Föränderlig kamaxlarna är en vanlig modifikation vid ökning en motors hästkrafter, speciellt på Ford 351 Cleveland motor. Tillverkad 1969-1982, 351 Cleveland var en av Fords mest framgångsrika motorer på 1970-talet, innan avgasbestämmelser tog ut en stor del av motorns punch. Kamaxel modifiering är ett bra sätt att förbättra prestanda i en 351 Cleveland. Ett antal rull kammar som förbättrar 351 Cleveland upplevelse finns tillgängliga, beroende på dina speciella kamaxel behov.

kamaxlar

Kamaxlar manövrera motorns ventiler genom att öppna och stänga dem, vilket gör att avgaser att fly och bränsle kommer in i förbränningskammaren. Kamaxlar är bearbetade för att utföra synkroniserad med motorn som en del av den totala motor timing. Av de primära kamaxel typer - platt ventillyftare och vals - rull kammar ger bättre prestanda eftersom kamaxel lober är större och rundare. Detta orsakar mindre friktion, vilket resulterar i en jämnare drift än plana lyftar kammar.

Ford 351 Cleveland

Även om en topp-utför Ford motor, 351 Cleveland var inte utan problem. Enligt "Mustang Monthly," en av dessa frågor var ventilarrangemanget. Arrangemanget har större ventiler och förbättrar port placering, men orsakar kamnäsor att bära. Skriver i "Mustang Monthly" Jeff sade att "alla Ford små-block, är det mer sannolikt att platta en Cleveland cam på grund av den extrema ventil geometri." Rull kammar tillåter 352 Cleveland andas lättare, med mindre friktion.

Rullkammen Specifikt

För att bestämma den bästa cam för Ford 351 Cleveland, måste du först bestämma motorns funktion. Är det för användning på väg, eller hög prestanda? Lyft och varaktighet är nyckeltal detaljerna. Lift är hur långt kamaxeln öppnar ventilerna, medan varaktigheten bestämmer hur länge de håller öppet. Det rekommenderas att du väljer en kamaxel avsedd för motorns normala varvtal (varv per minut) intervall. Enligt Jegs High Performance hemsida, "Street bilar tenderar att spendera mer tid vid låga varvtal än hög RPM, så en idle-5500 eller 1,500-6,500 skulle vara bäst. På samma sätt, en högt varvtal racerbil som tillbringar det mesta av sin tid i de övre intervall typiskt gillar kammar att tillståndet 2,500-7,000 RPM eller 3,500-8,000 RPM som två exempel. "

Bästa Rull Cams

De bästa Rull kammar särskilt utformade för 351 Cleveland varierar i både pris och specifikationer. Mustang Monthly föreslår Konkurrens Cams Magnum-serien, som används i deras 352 Cleveland ombyggnadsprojekt. Tidningen säger att Konkurrens Cams grind "har bra vakuum, utmärkt kraft och sval drift av rull lyftar." En annan aktat namn i kamaxlarna är Iskenderian Racing Cams. Webbplatserna för både tillverkare erbjuder RPM intervall och lyft / varaktighet specifikationer för dina behov. Competition Cams har också en personlig kamaxel rekommendation verktyget på sin webbplats. När du bestämmer den speciell, föreslår Konkurrens Cams bästa kamaxeln för 351 Cleveland.