Att montera fläktremmen på en Mercedes Sprinter 311

January 5

Att montera fläktremmen på en Mercedes Sprinter 311


Montering en fläktrem i din Mercedes Sprinter 311 är en uppgift som du kan göra med vanliga verktyg. Montera den nya remmen följer samma mönster som du eller din tekniker gjorde med den gamla. Din nya fläktrem ska gå in så snart du tar bort den gamla. En korrekt arbetande bälte drar in luft, vilket gör att motorn svalna och spara dig från en överhettad motor.

Instruktioner

1 Jämför den gamla remmen med den nya att se till att det är samma storlek. Håll båda banden i båda händerna sida vid sida och sträcka dem till sin fulla längd. Banden bör vara det exakt samma storlek. Om inte, måste du konsultera en bildelar butik och köpa ett bälte som passar din motor.

2 Öppna huven på din Sprinter 311 och stötta den öppnas. Titta på den sida av motorn där tidigare bältet kom ut. Du ser en serie av remskivor som fungerar som anslutningspunkter för bältet.

3 Börjar på framsidan av motorn, börjar sträcka fläktremmen över varje remskiva, var noga med att hålla det tätt för att skapa spänning vid varje punkt.

Du kommer att märka att bandet följer en förutbestämd och arrangerade väg små vändningar, som om det vore en labyrint. Du kommer att ta isär denna "labyrint" som börjar i början, vilket är den första anslutningspunkten på framsidan av motorn, och fortsätter längs denna serie, ta bort varje punkt. När det är dags att sätta ihop den nya remmen, se till att fästa den i samma ordning som du isär den gamla.

4 Dra åt bultarna i serien som fungerar som dragpunkter. Detta kommer att stärka tag i bältets till motorn. Bultarna är varje punkt där du kopplar eller anslut bandet, för att tjäna som förstärkning så att den håller sig på plats.

5 Stäng huven på bilen och kasta det gamla fläktremmen.