Kommer 8mm Tapes arbeta i en Hi8 videokamera?

January 21

Videokameror har använt olika medieformat för inspelning som tekniken har förändrats och förbättrats under åren, och en förändring utvecklas från standard 8mm till Hi8. Den största skillnaden mellan de två är bildupplösningen, vilket inte hindrar 8mm band spelas upp i en Hi8 videokamera.

Likheter

Både 8mm och Hi8 band har samma storlek, som mäter 9,4 cm lång, 6,3 cm bred och 1,5 cm hög. Deras videokameror delar många av de funktioner (beroende på modell), inklusive bildstabilisering, digital zoom och videoeffekter, och många Hi8-videokameror kan också spela in standard 8mm formatet.

skillnader

Hi8-formatet stöder 400 linjer upplösning för videobilden jämfört med 270 för standard 8mm, och en högre kvalitet på stereoljud samt. Hi8 band finns i 30, 60 och 120 minuters längd, medan 8mm band spela in upp till 120 minuter vid standard SP hastighet.

Kompatibilitet

Som med många typer av teknik, när en ny, mer avancerad format införs, är det avsett att vara kompatibel med den version som föregick det. En Hi8 videokamera kan spela en standard 8 mm band, men det kan inte höja den till Hi8 upplösning. Dock kommer en 8mm videokamera inte kunna spela ett band som spelats i Hi8.